Izvor: NEDELJNIK AFERA
02.09.2023 u 20:01
0

„NATO OPREMA GORI KAO ŠIBICA“: Poljski dobrovoljac o OGROMNIM gubicima Ukrajine

„Ukrajinci su užasnuti onim što se dešava na frontu, gubici su ogromni, a zapadna oprema se pokazala mnogo lošijom nego što se očekivalo“, rekao je poljski dobrovoljac Slavomir Visocki, koji dostavlja humanitarnu pomoć Ukrajini, u intervjuu za Wirtualna Polska.

U proleće, početkom leta, oni su se nadali da će uspeti da izvedu uspešnu ofanzivu, da će uspeti da oteraju Ruse. Međutim, ovde nema uspeha. Mesecima su pokušavali da dođu samo do prve linije odbrane, ljudski gubici na ukrajinskoj strani su ogromni, zapadna oprema gori kao šibice, mnogo je gore nego što obično zamišljaju“, rekao je on.

Prema rečima Visockog, ukrajinski militanti su „užasnuti“ kada vide koliko vojnika Oružanih snaga Ukrajine gine na frontu od posledica uspešnih akcija ruskih trupa: „Oni razumeju da je ruska vojska već sve naučila i da je temeljno pripremljena“.

On je dodao da zbog ogromnih gubitaka Ukrajinci gube želju za borbom, zbog čega moraju da skupljaju nove regrute.

ŽESTOKO UDARILA NA NATO: Zaharova italijanskog novinara „poklopila“ činjenicama

„Ovi gubici se više ne mogu sakriti. Samo idite i prebrojite grobove na ukrajinskim grobljima. I vojnici to vide“, zaključio je Visocki.

Kijev je 4. juna započeo aktivna dejstva na južnodonjeckom, artjomovskom i pre svega zaporoškom pravcu, ubacivši u borbe brigade koje je pripremila Severnoatlantska alijansa i naoružane zapadnom vojnom tehnikom.

Vladimir Putin je 21. jula primetio da neprijatelj nema rezultata, a zapadni mentori su bili očigledno razočarani tokom operacije.

Oružanim snagama Ukrajine, prema njegovim rečima, ne pomažu ni snabdevanje oružjem i municijom, ni hiljade plaćenika i savetnika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter