Izvor: Sputnik Srbija
01.08.2022 u 08:20
0

NATO PODRŽAVA STRANE PLAĆENIKE U UKRAJINI: Ako Zapad nije spreman na dijalog zbog svojih fobija, onda to nije problem Rusije!

Nekoliko zemalja NATO-a prećutno podržava dejstva Kijeva u vrbovanju stranih državljana za učešće u borbenim dejstvima u Donbasu, izjavio je za medije direktor Odeljenja za nove izazove i pretnje Ministarstva spoljnih poslova Rusije Vladimir Tarabrin.

On je naglasio da u proces vrbovanja nisu uključene samo nevladine organizacije, već i ukrajinska diplomatska predstavništva u inostranstvu, što je u suprotnosti sa međunarodnim sporazumima, konkretno – Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima iz 1961. godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

SRAMNE PROVOKACIJE UKRAJINSKOG POSLANIKA: Kijev treba da stane u odbranu Albanaca!

Kako je ranije istakao portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov, plaćenici koji su stigli u Ukrajinu ne mogu se smatrati borcima. Prema njegovim rečima, „najbolje što ih čeka je dugogodišnji zatvor“. U junu je lider DNR Denis Pušilin saopštio da opada broj stranaca koji se ilegalno bore u Donbasu i da oni pokušavaju da napuste Ukrajinu.

O saradnji u borbi protiv terorizma

Tarabrin je podsetio da je „Vašington, pod izmišljenim izgovorom, jednostrano odlučio da suspenduje stručne sastanke u okviru dijaloga na visokom nivou pod pokroviteljstvom ministarstava spoljnih poslova Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, koji su održavani u Beču 2018-2019. i bili korisni za obe strane“.

„Slična situacija se razvila sa Evropskom unijom njenom krivicom“, dodao je on, napominjući da je „poslednja runda konsultacija Rusije i EU o borbi protiv terorizma održana u oktobru 2019.“

Prema njegovim rečima, Rusija polazi od toga da joj takav dijalog nije potreban više nego zapadnjacima i ako neko nije spreman za njega zbog sopstvenih fobija i iskrivljenih ideja o njegovoj ravnopravnoj osnovi, onda to više nije naš problem, objasnio je Tarabrin.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter