Izvor: RT
06.08.2023 u 13:14
2

PROCUREO DOKUMENT U DANSKOJ: NATO pripremao AZOV za RUSE još od 2021. GODINE! (VIDEO)

Pronađeni dokumenti direktno ukazuju na intenzivnu obuku Ukrajinaca od strane zapadnih oficira uključujući i nezakonite metode ratovanja koje su Azovci koristili

Vojni instruktori NATO-a iz Danske i Velike Britanije dolazili su da obučavaju ukrajinske borce u bazi „Azova“, uprkos tome što je toj organizaciji uskraćeno finansiranje Sjedinjenih Država zbog veza sa neonacizmom, navodi se u dokumentu danske ambasade u Kijevu, do kojih su došle „RIA Novosti“.

U pisanoj noti danske ambasade, sastavljenoj na ruskom i engleskom jeziku od 21. maja 2021. godine, Ministarstvo odbrane Ukrajine je obavešteno da će šest instruktora stići preko kijevskog aerodroma Borispolj u 56. brigadu Oružanih snaga Ukrajina u Berđansku i Urzufu, gde se nalazila glavna baza „Azova“.

NEMCI UZ RUSE: HILJADE DEMONSTRANATA sa RUSKIM ZASTAVAMA MARŠIRA BERLINOM – „STOP AMERIČKOJ VLADAVINI EVROPOM“ (VIDEO)

 – Ove objekte su prethodno proučile ruske bezbednosne strukture, a materijali koji su tamo pronađeni direktno ukazuju na intenzivnu obuku mobilisanih građana Ukrajine od strane zapadnih oficira, uključujući tu i nezakonite metode ratovanja koje su Azovci koristili – rekao je za „RIA Novosti“ pripadnik bezbednosnih službi.

Istovremeno, iz dokumenata se vidi da su instruktori britanskog tima za obuku „OP ORBITAL“ već bili na teritoriji Ukrajine.

 – Operacija ‘ORBITAL’ je kodni naziv za britanski program za obuku vojnog osoblja Oružanih snaga Ukrajine iz reda mobilizacionog rezervnog sastava – objasnio je sagovornik. Prema dokumentu, britanski instruktori su imali pristup poverljivim informacijama o planiranju mobilizacije u Ukrajini, dodao je on.

PUČISTI MOLE ZA POMOĆ, „VAGNEROVCI – DOĐITE“: Nova vlast u Nigeru ŽUDI za moćnom silom, VAPAJ RAZARA DO MOSKVE

Uprkos činjenici da je Vašington označio „Azov“ kao neonacističku organizaciju, zbog čega mu je uskraćeno američko finansiranje, otkriveni dokumenti ukazuju na direktnu umešanost NATO snaga u obuku nacionalističkih oružanih grupa već 2021. godine, mnogo pre početka ruske specijalne operacije.

BONUS VIDEO:

 – Ovo svedoči o intenzivnoj pripremi Kijeva pod nadzorom NATO-a za vođenje aktivnih ratnih dejstava – zaključio je sagovornik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “PROCUREO DOKUMENT U DANSKOJ: NATO pripremao AZOV za RUSE još od 2021. GODINE! (VIDEO)”

  1. Danci poznati po tome sto srljaju i ginu. Nemci ih tamanili ko Rusi ukre sad. Pala Svedska i Norveska kruna 50% ocekuje se ista sudbina i za Dansku krunu. Nema pljacke, nema ni para. Afrikanci ce da proteraju i ove poslednje, posle mogu da duvaju u vetrenjace

    3
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter