Izvor: happbsc
25.03.2024 u 11:24
0

OSETLJIVE TEME SAD RUSIJA: Oglasio se Kremlj i evo šta kaže da su dobili upozorenje od Amerike o terorističkom napadu

Informacije o mogućim terorističkim napadima dolaze od specijalnih službi, klasifikovane su kao osetljive i ne otkrivaju se, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, odgovarajući na pitanje o upozorenju o potencijalnom napadu koje je Amerika poslala Rusiji.

„Obaveštajni podaci se nikada ne daju Kremlju. Oni se dostavljaju putem kanala specijalnim službama, od specijalne do specijalne službe. Dakle, ovo spada u kategoriju osetljivih informacija, koje se, naravno, ne otkrivaju“, rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje da li su od američkih obaveštajnih agencija Kremlju dostavljene konkretne obaveštajne informacije o predstojećem terorističkom napadu.

Ambasada SAD u Rusiji je 8. marta saopštila da prati izveštaje o „ekstremističkim“ planovima za napade na velika okupljanja ljudi u Moskvi, uključujući koncerte. Istovremeno, nakon terorističkog napada u dvorani Krokus, Bela kuća je za RIA Novosti saopštila da su Sjedinjene Američke Države u martu dobile informaciju o pripremi terorističkog napada u Moskvi, verovatno na mestima gde ima ljudi, i podelile je ruskoj strani.

Pucnjava i požar dogodili su se 22. marta uveče pre koncerta u Krokus siti holu u Krasnogorsku kod Moskve. Dopisnik RIA Novosti koji je prisustvovao incidentu javio je da je nekoliko maskiranih muškaraca upalo u salu, pucali na ljude iz neposredne blizine i bacali zapaljive bombe.

Prema poslednjim podacima Istražnog komiteta, poginulo je 137 osoba, od kojih su troje dece. Ruski predsednik Vladimir Putin je rekao da su sva četvorica izvršioca terorističkog napada pronađena i privedena – pokušali su da pobegnu. On je naveo da je privedeno ukupno 11 osoba, a snage bezbednosti rade na otkrivanju cele terorističke baze. Prema FSB-u, oružje koje su teroristi koristili bilo je unapred pripremljeno.

Privedeni su priznali izvršenje terorističkog napada.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter