Izvor: Sputnjik
05.07.2023 u 21:35
1

RUSIJA KOJA JE SPASILA 700.000 DECE KRŠI DEČJA PRAVA? NEBENZJA oštro napao GUTEREŠA i UN

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš doneo je političku odluku – u svoj izveštaj je uvrstio Rusiju na spisak onih koji „krše dečja prava“, dok nije imao hrabrosti da prizna zločine ukrajinskih Oružanih snaga nad decom tokom sukoba, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri organizaciji Vasilij Nebenzja.

 – Što se tiče situacije u Ukrajini, tema zaštite dece je, nažalost, cinično izabrana za prljavu informacionu kampanju kako bi se oklevetala naša zemlja. Ta kampanja je pokrenuta u zapadnim medijima. Njenoj promociji je doprineo i takozvani Međunarodni krivični sud. Sada je, na naše zaprepašćenje, i generalni sekretar UN odlučio da doprinese toj kampanji – rekao je Nebenzja na sednici SB UN.

Istovremeno je primetio da Gutereš nije uneo Oružane snage Ukrajine na spisak onih koji krše ljudska prava.

 – Postavlja se pitanje: Zašto? Deci Donbasa, Zaporoške, Hersonske, Belgorodske, Brjanske i Kurske oblasti nije potrebna zaštita? Ili njihovi životi imaju drugačiju vrednost. Odgovor je očigledan: stradanje dece u tim regionima Rusije ne uklapa se u sliku o Ukrajini kao perjanici demokratije koju slikaju zapadni mediji. Znači, lakše je bilo da se sve te činjenice prećute“, konstatovao je Nebenzja.

Kako je dodao, očigledno je da je generalni sekretar UN doneo političku odluku.
 – Mora se priznati da je potrebna određena hrabrost da se iznesu optužbe na račun Oružanih snaga Ukrajine. Teško se suprotstaviti otvorenom pritisku Zapada. Generalni sekretar nije našao takve hrabrosti u sebi. Svaki objektivni stručnjak mogao bi da potvrdi da nema osnova za odluku generalnog sekretara. To se vidi iz samog izveštaja u kojem nema konkretnih činjenica. Epizode navodnih kršenja opisane su tako da ne podležu proveri – istakao je Nebenzja.
On je ocenio da borbe u Ukrajini prati „zaglušujući tok dezinformacija koje stižu od pristrasne posmatračke misije UN u Ukrajini, koju zapravo kontroliše kijevski režim, i neproverenih podataka koje je UN trebalo pažljivo da proverava u saradnji sa uključenim stranama“.
Kako je istakao, u slučaju Rusije generalni sekretar je dao prednost političkoj odluci jer je važno prikriti zločine Kijeva u koje su zapadne zemlje umešane.

 – Stradanje dece, uništavanje škola i bolnica u ruskim regionima je, između ostalog, rezultat upotrebe zapadnog naoružanja isporučenog Kijevu i angažovanja obučenog stranog osoblja. Politika ‘zabadanja glave u pesak’ kada je reč o zločinima kijevskog režima nad decom podrazumeva i demonizaciju slike Rusije i njene vojske. To je logika na kojoj se zasniva skandalozna odluka generalnog sekretara UN da uključi Oružane snage Rusije na spisak odgovornih za prekršaje nad decom – rekao je Nebenzja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “RUSIJA KOJA JE SPASILA 700.000 DECE KRŠI DEČJA PRAVA? NEBENZJA oštro napao GUTEREŠA i UN”

  1. Gospodine Gutierres otuda Vladimir Putin smatram nepotrebnim da se vama rukuje i zato i zbog mnogi drugih lazo vas poslao na drugu stranu stola!

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter