Izvor: Tanjug
19.02.2023 u 22:15
0

Nebenzja ponovio čvrst stav Rusije o eksplozijama na Severnom toku: „Želimo i radićemo na tome da se istraga o ovom slučaju sprovede!“

Specijalni predstavik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je da će ruska strana pozvati sve relevantne strukture UN da istraže sabotažu Severnog toka.

„Želimo i radićemo na tome da se istraga o ovom slučaju sprovede, ako se već ne sprovodi na nacionalnom nivou. Jer, ono što se tamo dešava nije istraga, nego imitacija istrage, kao što smo ranije rekli. Pozvaćemo sve relevantnte strukture da se pozabave ovime“, rekao je Nebenzja.

On je istakao da UN imaju kapaciteta da stvore mehanizme za istragu incidenata poput sabotaže na Severnom toku.

„OVO ĆE BITI DUGOTRAJAN NAPOR“: Blinken: „SAD će nastaviti da pomaže Turskoj nakon razornog zemljotresa!“

„UN su ranije uspostavljale brojne kanale za sprovođenje konkretnih istraga. Kao što znate, to se čini kad je potrebno, u Sirji, ili negde drugde“, rekao je Nebenzja.

Rusija je ranije ove sedmice iznela nacrt rezoluije Saveta bezbednosti UN o istrazi prošlogodišnje sabotaže njenih gasovoda Severni tok i Severni tok 2.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter