Izvor: Blic
04.08.2020 u 11:34
0

NEMAČKA SE SUOČAVA SA DRUGIM TALASOM EPIDEMIJE: „Protraćićemo uspeh koji smo do sada postigli“!

Nemačka se već suočava sa drugim talasom epidemije virusa korona i rizikuje da protraći ranije postignut uspeh time što stanovništvo ne poštuje pravila socijalnog distanciranja, izjavila je predsednik nemačkog udruženja lekara „Marburger Bund“ Suzan Jona.

Dnevni broj potvrđenih slučajeva zaraze konstantno je rastao u poslednjih nekoliko sedmica, a zdravstveni stručnjaci upozoravaju da slabije održavanje higijene i nedovoljno poštovanje pravila socijalnog distanciranja jednog dela stanovništva dovodi do širenja virusa u zajednicama.

– Već smo u drugom usponu – rekla je Jona za list „Augsburger algemajne“.

Prema rečima Jone, postoji opasnost da će se željom za vraćanjem u normalno stanje i ukidanjem mera sprečavanja širenja zaraze protraćiti uspeh koji je Nemačka do sada postigla.

SVE O KORONI

LJUDI SE KUPAJU GDE STIGNU A OVA OPASNA STVAR VREBA: Neke plaže su RAJ NA ZEMLJI

POTRAŽNJA ZA MEDICINSKIM SESTRAMA I LEKARIMA U DOBA KORONE: Ova zanimanja su DEFICITARNA

U VOJVODINI 3.790 POZITIVNIH NA KORONA VIRUS: U Novom Sadu 1.790

Jona je pozvala stanovništvo da nastavi da poštuje mere socijalnog distanciranja i higijene, kao i da nastavi da nosi zaštitne maske.

Najveća evropska ekonomija do sada je uspela da iskontroliše pandemiju uz manji broj žrtava u odnosu na pojedine susedne zemlje, kao što su Francuska i Italija, zahvaljujući čestom testiranju, dobrom zdravstvenom sistemu i poštovanju mera socijalnog distanciranja.

Nemački Institut „Robert Koh“ saopštio je da je u Nemačkoj broj zaraženih u poslednja 24 časa uvećan za 879 na 211.281, a da je preminulo još osam pacijenata pozitivnih na virus korona, čime je ukupan broj umrlih od posledica pandemije u toj zemlji dostigao 9.156.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter