Izvor: Alo.rs
09.11.2023 u 18:28
0

ŠOLC SE SASTAO SA STOLTENBERGOM: Nemački kancelar otkrio šta je obećao NATO-u

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas da će sledeće godine vojni budžet Nemačke dostići dva odsto BDP-a, što je cilj NATO-a.

„U NATO-u smo dogovorili da ubuduće dva odsto BDP-a bude osnova. Nemačka će ovaj cilj, kao što smo najavili, dostići sledeće godine„, rekao je Šolc na zajedničkoj konferenciji za medije sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom u Berlinu.

Stoltenberg je zahvalio Šolcu na velikom doprinosu Nemačke NATO-u i snažnoj podršci te zemlje Ukrajini.

On je pozdravio to što je Nemačka pojačala svoje snage u kritičnom trenutku za evropsku bezbednost i na tome što šalje trupe u Litvaniju i Slovačku, navodi se u saopštenju NATO-a.

Stoltenberg je pohvalio Nemačku zbog toga što će sledeće godine uložiti dva odsto BDP-a u odbranu, dodajući da će „održavanje ovog nivoa investicija promeniti našu kolektivnu odbranu“.

Komentarišući povlačenje Rusije iz Ugovora o konvencionalnim oružanim snagama u Evropi, prvi čovek NATO-a je rekao da je to obrazac „nepromišljenog ponašanja koji svet čini opasnijim mestom“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter