Izvor: novosti
14.03.2024 u 16:25
0

NEMCI NISU PREŠLI GRANICU: Bundestag ponovo odbacio nacrt rezolucije o isporukama raketa „taurus“ Kijevu

NEMAČKI Bundestag je ponovo odbacio nacrt rezolucije sa zahtevom vladi Nemačke da počne sa isporukama krstarećih raketa „taurus“ Kijevu

Na glasanju u kojem je učestvovalo 690 poslanika, poslanici su se izjašnjavali za ili protiv preporuke Odboru za odbranu da ne usvoji nacrt rezolucije.

Za je glasalo 495 poslanika, 190 je bilo protiv, a pet uzdržano.

 

BRAĆO NAŠA, HVALA VAM ŠTO POSTOJITE! DUMA TRAŽI PRAVDU ZA BOMBARDOVANJE JUGOSLAVIJE: Putin nam je obećao a on ne gazi po svojoj reči

Podsetimo, nemački ministar odbrane Boris Pistorijus rekao je da slanje raketa dugog dometa Kijevu, uključujući nemačke rakete „taurus“, neće biti od odlučujućeg značaja za ukrajinski sukob i Nemačka ne namerava da prelazi ovu granicu.

Ranije je nemački kancelar Olaf Šolc izjavio da se Berlin uzdržava od isporuke krstarećih raketa „taurus“ Kijevu jer imaju domet da pogode ciljeve u Moskvi.

Šef vlade je napomenuo da bi za obezbeđenje kontrole upotrebe raketa „taurus“ bilo neophodno poslati nemačke vojnike u Ukrajinu, ali je to, prema njegovim rečima, isključeno.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter