Izvor: HAPPY BSC
24.01.2023 u 18:13
0

NOVA ETAPA U EVOLUCIJI OKLOPNIH VOZILA Rusi hvale svog „Terminatora“, pokazao se u Ukrajini! (VIDEO)

Ruski „Terminator“ može postati nova etapa u evoluciji oklopnih vozila pišu RIA novosti.

Ruski „Terminator BMPT“ je novi tip oklopnog vozila sa više naoružanja i mogao bi da predstavlja sledeću fazu u evoluciji oklopnih vozila. Izveštava se da su se BMPT dobro pokazali u Ukrajini kao i da su bolje prilagođen uslovima savremenih sukoba od tradicionalnih tenkova.

Kako se navodi, tokom ukrajinskog sukoba direktne borbe tenkova postale su retke, a najveća opasnost za njih predstavlja pešadija sa lakim protivtenkovskim oružjem, protiv kojih tenkovske topove velikog kalibra nisu dovoljno efikasne.

STOLTENBERG UPORAN: NATO treba da isporuči oružje Ukrajini da bi mogla da pobedi

Istovremeno, BMPT „Terminator“ je opremljen dinamičkom zaštitom od protivtenkovskih granata i automatskim topom za borbu protiv pešadije, a tokom specijalne vojne operacije nisu dokumentovani slučajevi uništenja ovih vozila, što može ukazivati na njihovu visoku pouzdanost i efikasnost, piše autor.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter