Izvor: Tanjug
05.04.2023 u 13:27
0

NOVA PROVOKACIJA: Demonstracija sile protiv Severne Koreje – bombarderi sa nuklearnim naoružanjem iznad Korejskog poluostrva

Američki bombarderi B-52, koji nose nuklearno oružje, danas učestvuju u novim zajedničkim vazdušnim vežbama sa Seulom, u demonstraciji sile protiv Severne Koreje kao deo odvraćanja Pjongjanga od testiranja nuklearnog naoružanja.

Bombarderi B-52 učestvuju u zajedničkim vazdušnim vežbama sa američkim i južnokorejskim borbenim avionima iznad Korejskog poluostrva, saopštilo je Ministarstvo odbrane Južne Koreje, prenosi AP.

SPREMA SE NOVI „ZIMSKI RAT“: Rusija protiv Finske!

Navedeno je da je to prvo raspoređivanje američkih bombardera B-52 na poluostrvu za mesec dana i da vežbe „pokazuju snažnu odlučnost Seula i Vašingtona i njihovu savršenu spremnost da brzo i nadmoćno odgovore na svaku provokaciju Severne Koreje“.

Južnokorejska i američka vojska proširili su svoje zajedničke vojne vežbe kao odgovor na nuklearne i raketne pretnje iz Severne Koreje.

Pjongjang doživljava takve vežbe kao provokacije koje pokazuju nameru rivala da napadnu Severnu Koreju.

Dan nakon poslednjeg leta bombardera B-52 na poluostrvu, 6. marta, Kim Jo Džong, uticajna sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, upozorila je da je njena zemlja spremna da preduzme „brzu i opsežnu akciju“ protiv SAD i Južne Koreje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter