Izvor: BSC Happy
05.04.2023 u 12:43
1

SPREMA SE NOVI „ZIMSKI RAT“: Rusija protiv Finske! (VIDEO)

Plavo-bela finska zastava diže se ispred sedišta NATO-a u utorak popodne, čime je Finska postala članica i udvostručila granicu Rusije sa najvećim svetskim bezbednosnim savezom

Decembra 1939. Sovjetski savez je pokrenuo rat protiv Finske, koja je ubrzo kapitulirala, kroz neka 4 meseca, imamo li ponavljanje istorije. Nekadašnji Zimski rat Finske i SSSR-a, danas bi mogao postati Drugi Zimski rat Ruske Federacije i Finske, ali u dosta izmenjenim okolnostima.

Finska smatra da je njen ulazak jak udarac za ruskog predsednika Vladimira Putina, mada to može biti po sve, naročito zapadne saveznike kontraproduktivno.

RAT RUSIJE I SAD NA POMOLU? Rjabkov upozorava!

 – Ono što vidimo je da je predsednik Putin krenuo u rat protiv Ukrajine sa deklarisanim ciljem da dobije manje NATO-a –  rekao je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

 – On dobija upravo suprotno – kaže on.

– Kao i sve članice NATO-a, Finska će imati koristi od garancije kolektivne bezbednosti da se napad na jednu smatra napadom na sve – smatraju Finci i NATO.

NATO je saopštio da nema neposrednu nameru da pojača svoje prisustvo u Finskoj.

„NEMAČKA NE SME BITI UZ UKRAJINU“: Vicekancelar dao šokantnu izjavu!

Neke članice su tamo rasporedile trupe za ratne igre tokom prošle godine.

Rusija je odmah upozorila da će pojačati snage u blizini Finske ako NATO pošalje dodatne trupe ili opremu u svoju 31. zemlju članicu.

Finska ima značajne, dobro obučene oružane snage sa elitnim trupama koje mogu da deluju na temperaturama ispod nule na visokom severu.

Nordijska zemlja takođe ima veliku rezervnu vojsku i ulaže velika sredstva u novu opremu, uključujući desetine borbenih aviona F-35 američke proizvodnje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SPREMA SE NOVI „ZIMSKI RAT“: Rusija protiv Finske! (VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter