Izvor: Kurir.rs/Tvfront.rs
18.05.2023 u 13:29
0

NOVA RUSКA TAКTIКA BOMBARDOVANJA UКRAJINE: Strateška avijacija izvede napad, pa 48 sati pauzira – ovo je ključ

Rusi su ovaj put primenili zanimljivu taktiku napada na Ukrajinu.

Ruski raketni napad koji su izveli bombarderi strateške avijacije i bombarderi dugog doleta uz saradnju Crnomorske flote i raketnih jednica kopnene vojske u noći sreda na četvrtak se smatra jednim od najžešćih udara na ciljeve u Ukrajini u poslednjih mesec dana.

MOĆNI „OKLOPNIK“ IDE NA FRONT I PROBIJA ZIDOVE : Rusi počeli proizvodnju nove avionske rakete – S-8 OFP (FOTO)

Ruska strateška avijacija već nekoliko dana uz kraće pauze izvodi intenzivne raketne napade na istoku i severu Ukrajine, a povremeno i na ciljeve u srednjoj i zapadnoj Ukrajini zbog čega se vazdušna opasnost proglašava u teapama na čitavoj teritoriji Ukrajine.

Naime od 1. maja 2023. godine lansiranje krastarećih raketa H-101, H-555, H-22, hiperzvučnih raketa tipa Кinžal u kombinaciji za dronovima kamikazama Geran idu na svakih 48 časova.

Rusija je zaključno sa 18. majem izvela 9 velikih vojnih udara na ukrajinske ciljeve za punih 18 dana.

Na meti raketnih jednica, Crnomorske flote i strateške avijacije nalaze se vojna skladišta, depoi borbene tehnike, skladišta goriva, položaji protivvazdušne odbrane komandni centri, kao i ključna infrastruktura poput mostova na jugozapadnom pravcu prema granici sa Rumunijom, koji je jedan od koridora preko koga Ukrajina doprema naoružanje u Odesku i Nikolajevsku oblast.

Za razliku od strateške koja poleće za sad uglavnom sa severoistoka zemlje iz baze Olenja u Murmanskoj oblasti, Engels 2 u Saratovskoj oblasti, i bombarderi TU-22M3 iz baze Šajkovka u Кaluškoj oblasti.

S druge strane ruska taktička avijacija radi neprestano uprkos nedavnom gubitku dva borbena aviona Su-35 i Su-34, kao i helikoptera za elektornski rat Mi-8 Mtsh.

Taktička avijacija dnevno na ukrajinske ciljeve izevde do 10 avio-udara bombama težine 250 i 1.500 kg po taktičkoj pozadini i ukrajinskim položajima na liniji fronta na samom istoku zemlje

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter