Izvor:
20.04.2023 u 10:33
1

STIŽU DOLARI: Još 325 miliona i municija za Kijev

Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena najavila je u sredu 325 miliona dolara nove vojne pomoći Ukrajini kako bi pomogla njenoj vojsci u ratu protiv Rusije, uključujući dodatnu municiju za visoko pokretne artiljerijske raketne sisteme (HIMARS), napredne rakete i protiv- tenkovske mine.

To je 36. bezbednosni paket za Ukrajinu od ruske invazije u februaru 2022. i dovodi ukupnu američku vojnu pomoć kijevskoj vladi na više od 35,4 milijarde dolara u tom periodu.

„MOLIM ZA OPROŠTAJ“: Nemački predsednik u Varšavi

 – Ovaj paket bezbednosne pomoći uključuje više municije za HIMARS i artiljerijske metke koje su obezbedili SAD, kao i protivoklopne sisteme, malokalibarsko oružje, vozila za logističku podršku i podršku u održavanju koja je neophodna za jačanje ukrajinskih branilaca na bojnom polju – rekao je američki državni sekretar Entoni. Blinken je rekao u saopštenju. HIMARS je raketni bacač montiran na kamion koji može brzo da ispali više vođenih projektila.

Rakete koje se isporučuju Ukrajini imaju domet do 50 milja (80 km) i ukrajinske snage su imale veliki uspeh koristeći ih za gađanje ruskih položaja.

 – Rusija bi danas mogla da okonča svoj rat. Dok Rusija to ne učini, Sjedinjene Države i naši saveznici i partneri će biti ujedinjeni sa Ukrajinom koliko god bude potrebno“, rekao je Blinken.

Pored municije HIMARS, u paketu su i artiljerijski meci; rakete sa cevnim lansiranjem, optički guseničari, vođene žice (TOV); protivtenkovske mine; oprema za obezbeđenje luka i luka i preko 9 miliona komada municije za malokalibarsko oružje, rekao je portparol Odeljenja za saopštenje.

FRANCUZI TESTIRALI NUKLERANU BALISTIČKU RAKETU: Projektil dometa do 10.000 km ispaljen sa podmornice

Paket će biti finansiran korišćenjem predsedničkog autoriteta za povlačenje sredstava, ili PDA, koji ovlašćuje predsednika da prenosi artikle i usluge iz američkih akcija bez odobrenja Kongresa tokom vanrednog stanja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “STIŽU DOLARI: Još 325 miliona i municija za Kijev”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter