Izvor: RT
21.08.2023 u 15:57
1

POGAĐA ZELENSKOG IZ MOSKVE: DOMET 2 KILOMETRA, PRECIZAN kao SMRT – NOVI RUSKI SNAJPER MTs572 (VIDEO)

Novo oružje kalibra 12,7 na 108 milimetara ima potpuno novi koncept cevi, tehnička preciznost ove puške je blizu pola uglovnog minutna udaljenosti od 100 metara

Holding „Visokotičnije kompleksi“ koji ulazi u sastav korporacije za pomoć proizvodnji i izvozu visokotehnoloških industrijskih proizvoda „Rosteh“ predstavio je u petak novu snajpersku pušku velikog kalibra MTs572 „astarta na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu „Armija-2023“.

Pušku je razvila kompanija „Biro za projektovanje instrumenata“ (KPB) po imenu A.G. Šipunova.

NESALOMIVI RUSKI PANCIR S DOBIJA 48 MINI RAKETA: Razoriće bespilotne letelice!

Novo oružje kalibra 12,7 na 108 milimetara ima potpuno novi koncept cevi, rekao je zamenik generalnog direktora KPB Vitalij Bulgakov.

 – Sa visokim borbenim karakteristikama, ova puška će omogućiti gađanje ciljeva na udaljenosti od dva kilometra i dalje sa velikom preciznošću. Tehnička preciznost ove puške je blizu pola uglovnog minutna udaljenosti od 100 metara – rekao je Bulgakov.

Ruski proizvodi su superiorniji u odnosu na zapadne, tačnije, kako je naveo, daleko su pouzdaniji.

BONUS VIDEO: 


Standardi su tradicionalno visoki, i sovjetsko oružje i savremeno koje se trenutno koristi je na najvišem nivou, objasnio je i dodao da su proizvođači svesni da puška mora da radi u širokom temperaturnom opsegu i pod različitim opterećenjima, naglasio je Bulgakov.

 – Ova puška će početi da se upotrebljava u okviru Ministarstva odbrane po završetku različitih ispitivanja, na koja planiramo da uđemo za tri meseca, maksimalno četiri – rekao je Bulgakov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “POGAĐA ZELENSKOG IZ MOSKVE: DOMET 2 KILOMETRA, PRECIZAN kao SMRT – NOVI RUSKI SNAJPER MTs572 (VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter