Izvor: Tanjug
02.12.2023 u 09:39
0

NOVI ZELAND ZABRANJUJE MOBILNE U ŠKOLAMA: Zabrinjavajući podaci o smanjenju pismenosti kod đaka

Vlada Novog Zelanda zabraniće upotrebu mobilnih telefona u školama zbog zabrinjavajućeg pada pismenosti kod učenika, izjavio je konzervativni premijer Kristofer Lukson. „Zabranićemo telefone u školama. Želimo da naša deca uče, a naši učitelji podučavaju“, rekao je Lukson prilikom posete jednoj školi u Oklendu.

On je naveo da bi to sprečilo ometanje časa i pomoglo učenicima da usredsrede pažnju na gradivo, preneli su mediji na Novom Zelandu. Istraživači iz novozelandske dobrotvorne organizacije o obrazovanju upozorili su prošle godine da je u zemlji zavladala „kriza pismenosti“, otkrivši da više od trećine 15-godišnjaka jedva zna da čita ili piše.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter