Izvor: Alo
02.12.2023 u 09:10
0

U NEMAČKOJ OTKAZANO 150 LETOVA: Obilne snežne padavine napravile haos (FOTO)

Prognostičari u Nemačkoj predviđali su da bi tokom noći u Minhenu moglo pasti od 30 do 40 centimetara snega. Više od 150 letova na gradskom aerodromu, drugom po prometu u zemlji, pogođeno je.

Obilne snežne padavine pogodile su u petak uveče južnu Nemačku, a posebno Bavarsku, uzrokujući velike poremećaje na aerodromu u Minhenu, drugom najprometnijem čvorištu u zemlji.

Portparol aerodroma rekao je novinskoj agenciji dpa da oko 160 letova nije moglo da poleti ili sleti. Posade su se trudile da zadrže najmanje jednu pistu u funkciji i bez snega.

Nemačka meteorološka služba DVD prognozirala je produženi sneg do subote popodne u većem delu Bavarske, sa čak 30-40 centimetara (otprilike 12-15 inča) snega koji se očekuje na mestima, „veliki deo toga u periodu od 12 sati tokom noći u subota“.

Aerodrom je zbog toga očekivao dalja odlaganja, rekao je portparol.

U subotu će zbog snežnih padavina biti privremeno otkazani letovi do otprilike 12 časova po lokalnom vremenu.

Većina lokalnih autobuskih i tramvajskih usluga otkazana je u petak uveče u Minhenu zbog pogoršanja uslova na putevima.

Gradska vatrogasna služba je ranije tokom dana na društvenim mrežama podelila slike na kojima vatrogasci postavljaju vatrogasno vozilo sa lancima za sneg „kako bismo u svakom trenutku mogli što bezbednije da dođemo do vas“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter