Izvor: Tanjug
02.12.2023 u 08:00
0

POLJSKA TUŽI NEMAČKU: Prekršen zakon Evropske unije

Poljska je danas podnela tužbu Sudu pravde Evropske unije u vezi sa nelegalnim skladištenjem nemačkog otpada na njenoj teritoriji, saopštilo je danas poljsko ministarstvo klime i životne sredine.

„Poljska je podnela tužbu Sudu pravde Evropske unije protiv Nemačke zbog nepoštovanja obaveza iz zakona Evropske unije“, navodi se u saopštenju, prenosi agencija PAP. Prema procenama poljskog ministarstva, između 2015. i 2018. godine oko 35.000 tona otpada je ušlo u Poljsku.

Evropska komisija je u oktobru prihvatila mišljenje Poljske o sporu sa Nemačkom o navodnom skladištenju otpada na poljskoj teritoriji. U mišljenju EK saopšteno je da Nemačka nije ispunila svoju obavezu da u roku od 30 dana ukloni otpad, koji je ilegalno dopremljen na jugozapad Poljske.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter