Izvor: BSC Happy
03.04.2023 u 16:24
0

NUKLEARNI RAT: Putin pomera nuklearno naoružanje na zapad!

Rusija će pomeriti svoje taktičko nuklearno oružje blizu zapadnih granica Belorusije, rekao je u nedelju ruski izaslanik u Minsku, stavljajući ga na prag NATO-a u potezu koji će verovatno dodatno eskalirati sukob Moskve sa Zapadom.

U jednom od najizraženijih nuklearnih signala Rusije od početka njene invazije na Ukrajinu pre 13 meseci, predsednik Vladimir Putin je 26. marta rekao da će Rusija postaviti taktičko nuklearno oružje u Belorusiji.

Oružje će „biti premešteno na zapadnu granicu naše savezne države i povećaće mogućnosti za obezbeđenje bezbednosti“, rekao je za belorusku državnu televiziju ruski ambasador u Belorusiji Boris Grizlov.

„PUTIN SE NE SPREMA ZA MIR, ON SE SPREMA ZA NOVI RAT“: NATO u strahu!

Grizlov nije precizirao gde će biti stacionirano oružje, ali je potvrdio da će skladište, po nalogu Putina, biti završeno do 1. jula, a zatim prebačeno na zapad Belorusije.

SAD i drugi saveznici Kijeva izjavili su da su zabrinuti zbog mogućnosti da Rusija pošalje taktičko nuklearno oružje u Belorusiju, a predsednik Džo Bajden je rekao da je to „zabrinjavajuće“.

Predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je u petak da će Belorusija takođe dozvoliti Rusiji da tamo postavi interkontinentalne nuklearne rakete ako bude potrebno.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter