Izvor: Kurir.rs/Beta
19.02.2023 u 15:10
0

OBUSTAVLJA SE POTRAGA ZA PREŽIVELIMA U TURSKOJ: Počinje čišćenje ruševina, oko 106.000 zgrada, uništeno ili oštećeno!

Generalni direktor te uprave Orhan Tatar saopštio je da je "izuzetno važno držati se dalje od oštećenih zgrada i ne ulaziti u njih".

Obustavlja se potraga za preživelim i stradalim u zemljotresu koji je potresao Tursku 6. februara a timovi za rušenje počeli su da čiste ruševine, sapštili su danas zvaničnici.

„ŽELIMO DOSTOJANSTVENU SAHRANU ZA NAŠE NAJMILIJE“: Više od 46.000 nastradalih u razornom zemljotresu u Turskoj i Siriji

Turska Uprava za katastrofe i upravljanje vanrednim situacijama (AFAD) saopštila je da je u „zonama katastrofe“, koje je proglasila vlada a obuhvata 11 provincija, nakon prvog potresa magnitude 7,8 naknadno pogodilo još oko 6.040 zemljotresa.

On je takođe upozorio na dodotne opasnosti, kao što su klizišta i odroni.

Oko 105.794 zgrada, koje je proverilo tursko Ministarstvo životne sredine i urbanizma, su ili uništene ili su toliko oštećene da je neophodno da ih, uz bezbednosne mere, sruše građevinske ekipe.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter