Izvor: HAPPY BSC
14.02.2023 u 11:45
0

OD JAPANA OČEKUJEMO POŠTEN STAV I DA NE SLEDI AMERIČKU STRANU! Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo Japan da ne naduvava priču oko kineskih balona

Kineska strana se nada da će se Japan držati objektivnog i poštenog stava i da neće praviti galamu oko praćenja SAD, rekao je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin na brifingu, komentarišući medijske izveštaje o mogućoj pojavi „kineskih balona“ nad Japanom u prošlosti.

Ranije je FNN, pozivajući se na izvore, rekao da japanska vlada ne isključuje da bi balon viđen u januaru 2022. godine u oblasti Kjušu mogla da koristi Kina za prikupljanje informacija.

KINA NE MIRUJE: Baloni SAD „ilegalno“ uleteli u naš vazdušni prostor, tražimo objašnjenje!

– Uočili smo relevantne poruke. Želim da istaknem da se nadamo da će se Japan držati objektivnog i poštenog stava i da neće slediti američku stranu, baveći se spekulacijama – rekao je diplomata.

Ranije je generalni sekretar japanske vlade Hirokazu Macuno rekao da Tokio analizira informacije i da je u kontaktu sa SAD o činjenicama o pojavljivanju balona iznad Japana u periodu od 2020. do 2022. godine.

Konkretno, baloni su se pojavili u junu 2020. nad gradom Sendai, u septembru 2021. nad gradom Hačinohe, au januaru 2022. u oblasti Kjušu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter