Izvor: Sputnjik
31.08.2022 u 12:37
0

OGLASILO SE MINISTARSTVO ODBRANE RUSIJE: Propao novi pokušaj režima Zelenskog da izvede ofanzivu

Pokušaj režima Volodimira Zelenskog da obnovi ofanzivna dejstva u pravcu Nikolajeva, Krivog Roga i u drugim pravcima je propao, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

ZELENSKI SE I DALJE VIRTUELNO OBRAĆA: „Situacija u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani i Energodaru kao i u okolnim područjima ostaje izuzetno opasna!“

– Tokom neuspešnih napada na naselja Arhangelsko, Oljgino i Ternovi Podi protivnik je pretrpeo znatne gubitke i ruska vojska je odbila napad – rečeno je novinarima u Ministarstvu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema rečima predstavnika ruskog vojnog resora, ukrajinske snage su tokom dvodnevnog pokušaja da izvedu kontraofanzivu izgubile više od 1.700 vojnika, kao i četiri aviona: dva Su-25 i po jedan Su-24 i MiG-29. Ruske snage su oborile i tri ukrajinska helikoptera MI-8.

U oblasti naselja Suhoj Stavok razbijen je bataljon 57. Motorizovane pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Ukrajinske snage su, kako bi deblokirale svoje odrede, preko reke Ingulec prebacile 12 tenkova isporučenih iz Poljske. Deo pošiljke je uništen, a pet tenkova se vratilo na prethodne položaje.

Borbeni avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništili su u protekla 24 sata deset ukrajinskih štabova i 65 artiljerijskih jedinica, kao i tri skladišta naoružanja i municije.

Ruska avijacija je visokopreciznim oružjem likvidirala 50 nacionalista 10. Planinsko-jurišne brigade ukrajinske vojske kod Druškovke u Donjeckoj Narodnoj Republici.

– Tokom dana pogođeno je deset komandnih mesta Oružanih snaga Ukrajine u oblastima naselja: Pervomajsko, Dobrjanka, Belousovo, Lozovo, Novovoroncovka u Hersonskoj oblasti, Zelenodolsku Dnjepropetrovskoj oblasti, Artjomovsk, Soledar, Zajcevo i Marinka u Donjeckoj Narodnoj Republici – saopšteno je u Ministarstvu.

Uništen je i lanser protivvazdušnog raketnog sistema „buk-M1“ u blizini naselja Dobrovolje u Dnjepropetrovskoj oblasti .

Kijevski režim provocira propast međunarodne misije

Kijevski režim pokušava da osujeti misiju Međunarodne agencije za atomsku energiju u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani, tokom napada na atomsku centralu jedan projektil je pao na zdanje za preradu radioaktivnog otpada, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

– Kijevski režim je tokom 30. avgusta nastavio provokacije usmerene na propast misije Međunarodne agencije za atomsku energiju i na izazivanje tehnogene katastrofe u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani. Tokom napada ukrajinske artiljerije na teritoriju atomske centrale jedan projektil je pao na zdanje kompleksa za preradu čvrstog radioaktivnog otpada – navedeno je u Ministarstvu.

Prema navodima predstavnika Ministarstva, nivo radijacije u centrali je u normali.

Poslednji napadi su izvedeni s vatrenih položaja ukrajinske vojske u oblasti Nikopolja, na suprotnoj obali Kahovskog vodnog rezervoara.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter