Izvor: Kurir.rs
26.12.2023 u 19:32
0

OGLASIO SE ŠOJGU HITNIM SAOPŠTENJEM: Evo koji je bio glavni ruski zadatak ove godine

Predsednik Rusije i vrhovni glavnokomandujući Vladimir Putin je visoko ocenio rad rukovodstva i osoblja Ministarstva odbrane.

Glavni zadatak Specijalne vojne operacije u 2023. godini bio je da se spreči kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine (AFU) i on je uspešno obavljen, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

„Vrhovni komandant Vladimir Putin je visoko ocenio rad rukovodstva i osoblja Ministarstva odbrane, zahvalio im je na savesnom ispunjavanju postavljenih zadataka. Glavni napori u protekloj godini bili su usmereni na postizanje ciljeva Specijalne vojne operacije.

Glavni je bio da se spreči realizacija protivofanzive Oružanih snaga Ukrajine, gromoglasno najavljene od strane Ukrajine i njenih saveznika iz NATO-a. Ovaj zadatak je uspešno završen“, rekao je on na konferenciji vojnog vrha.

ETO I DECU MOBILIŠE: Ukrajina se sprema za mobilizaciju, smanjuje se starosna granica za regrute, ZELENSKI u teškoj poziciji

Tome je, prema rečima Šojgua, doprinelo nekoliko odlučujućih faktora – stvaranje efikasnog sistema odbrambenih linija, visoka borbena sposobnost svih jedinica i pojedinica, pouzdanost i efektivnost ruske vojne tehnike, i, iznad svega, vešti i odlučni postupci branilaca otadžbine, koji nesebično osiguravaju bezbednost zemlje i njenih građana.

Šojgu je naveo da Ministarstvo odbrane pamti svakog saborca koji je dao život u izvršavanju zadataka. On je, takođe, napomenuo da podrška učesnicima SVO, kao i porodicama poginulih boraca, ostaje prioritet Ministarstva odbrane.

Ruski ministar govorio je i o velikoj podršci koju narod pruža trupama, koja je, zahvaljujući „patriotskom duhu i jedinstvu, pouzdan oslonac borcima Specijalne vojne operacije“.

On je istakao da ruske trupe zauzimaju povoljnije pozicije i proširuju teritoriju pod svojom kontrolom u svim pravcima Specijalne vojne operacije u Ukrajini.

„Dosledno idemo ka postizanju navedenih ciljeva SVO“, rekao je Šojgu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter