Izvor: RT
19.09.2023 u 09:48
0

OPERACIJA KAPITUALACIJA! RUSI UNIŠTILI MUNICIJU SA OSIROMAŠENIM URANIJUMOM, 5 HIMARSA, SKLADIŠTE STORM ŠEDOU-A! (VIDEO)

Oružane snage Rusije sprovode i velike vojne vežbe na severoistoku zemlje, u Čukotskom i Beringovom moru, koje razdvaja Rusiju i SAD

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije noćas je napalo skladište raketa „storm šedou“ i municije sa osiromašenim uranijumom. Napadi su izvršeni i po centrima za elektronsko izviđanje i po mestima u kojim su se pripremale diverzantske grupe.

Svi ciljevi su uništeni, saopštilo je danas Ministarstvo.

Moskva dodaje da je za poslednja 24 časa, pomoću PVO sistema, uništeno pet raketa HIMARS i 27 dronova, a likvidirano je ukupno više od 640 ukrajinskih boraca, od kojih je najviše stradalo u pravcu Donjecka.

„TOLIKO VAS JE IZGINULO, A NIŠTA NISTE POSTIGLI“: ILON MASK o KRAHU UKRAJINSKE KONTRAOFANZIVE

Uspešni udari izvedeni su na 123 lokacije na frontu. Uništena su i četiri komandna centra 67. i 11. mehanizovane brigade, kao i komandni centri 100. i 112. brigade teritorijalne odbrane Oružanih snaga Ukrajine.

U toku velike vojne vežbe na Arktiku

U isto vreme, Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je da su u toku velike vojne vežbe koje imaju za cilj zaštitu Severnog morskog puta.

U pitanju je glavni pomorski put Rusije na Arktiku, i ujedno najkraći morski put između evropskog dela Rusije i Dalekog Istoka. Ova ruta ima veliki potencijal pre svega kada je reč o trgovini, jer je dosta kraća one preko Sueckog kanala.

U vežbama učestvuje oko 10.000 vojnika i više od 50 jedinica vojne tehnike.

Vežbe, kako dodaju iz Ministarstva odbrane Rusije, imaju isključivo odbrambeni karakter, a sprovode se na severoistoku Rusije, u Čukotskom i Beringovom moru, koje razdvaja Severnu Ameriku i Aziju, odnosno, Rusiju i SAD.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter