Izvor: HAPPY BSC
13.02.2023 u 15:52
0

OPOZICIJA TRAŽI DOKAZE Predsednica Moldavije suočena sa kritikama nakon izjave da Rusija planira državni udar u njenoj zemlji!

Moldavski opozicioni blok komunista i socijalista kritikovao je izjave predsednice Maje Sandu o pretnji destabilizacije u zemlji kao neodgovorne.

„Blok komunista i socijalista osuđuje tvrdnju predsednice Maje Sandu tokom brifinga 13. februara 2023. godine, gde je ona izjavila da Rusija navodno planira državni udar i destabilizaciju u Moldaviji u koje su uključeni ’diverzanti sa vojnom obukom‘“, navodi se u saopštenju objavljenom u ponedeljak.

Autori saopštenja tražili su od specijalnih službi da javno pokažu takve planove.

„U suprotnom će se takve izjave smatrati provokacijom koja ima za cilj da uvuče Moldaviju u oružani sukob, podiže napetost u društvu, zastraši opoziciju i pooštri političko gonjenje svih onih koji imaju različite stavove“, navodi se u dokumentu.

Predsednica Moldavije očekuje destabilizaciju države, Zelenski upozorio: Pazite se Rusa, Belorusa, Srba i Crnogoraca!

Sandu je ranije tokom dana rekao da su specijalne službe Moldavije pronašle dokaze koji potvrđuju upozorenje ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da Rusija planira da destabilizuje situaciju u Moldaviji. Prema Sanduu, prošlogodišnji protesti opozicije u zemlji i trenutna energetska kriza proističu iz takvih planova.

Opozicioni blok optužio je vlasti da pokušavaju da ustavno neutralnu Moldaviju uvuku u oružani sukob u Ukrajini.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je ranije da Zapad gleda na Moldaviju kao na „drugu Ukrajinu“. Ministar je napomenuo da je Sandu „željan da uđe u NATO“ i da je spreman za ujedinjenje sa Rumunijom. On je naglasio da je Moldavija zemlja koju Zapad „želi da pretvori u još jednu anti-Rusiju“.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter