Izvor: BSC Happy
13.02.2023 u 16:02
0

„KADA SE SUKOB ZAVRŠI NA OVAJ ILI ONAJ NAČIN…“: Stoltenberg najavio da NATO planira da ojača ukrajinsku vojsku

Ono što nam je sada potrebno je da možemo da ojačamo Ukrajinu uz podršku i obuku, naglasio je Stoltenberg.

NATO smatra da je neophodno dodatno ojačati ukrajinske oružane snage nakon okončanja trenutnog sukoba i potpuno ih prebaciti na standarde NATO-a, rekao je generalni sekretar alijanse Jens Stoltenberg, u ponedeljak na konferenciji za novinare u Briselu.

Kada se ovaj sukob „završi na ovaj ili onaj način, trebalo bi da obezbedimo da Ukrajina bude u stanju da se odbrani“, rekao je on.

– Ono što nam je sada potrebno je da možemo da ojačamo Ukrajinu uz podršku i obuku, a NATO takođe gleda na dugoročniju tranziciju ukrajinskih oružanih snaga sa doktrina i opreme iz sovjetskog doba na savremene NATO sposobnosti, koje su interoperabilane sa NATO saveznicima – rekao je Stoltenberg i dodao:

STOLTENBERG PORUČIO: „Razgovaraćemo o slanju borbenih aviona Ukrajini“

– Da im se omogući da imaju još jače oružane snage nakon neke vrste mirovnog sporazuma koji bi mogao biti dogovoren, kako bi sprečili još jedan veliki napad.

Jedan od ciljeva ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini je demilitarizacija te zemlje.

Rusko rukovodstvo je više puta izjavilo da će svi ciljevi operacije biti postignuti.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter