Izvor: Sputnik Srbija
08.06.2022 u 11:56
0

Oružane snage Rusije uništile šest tenkova, skladište goriva! PVO sistemi presreli pet raketnih sistema „Smerč“

Ukrajinske snage u Donbasu trpe značajne gubitke u ljudstvu, naoružanju i vojnoj opremi. Samo tokom oslobođanja Svjatogorska u Donjeckoj Narodnoj Republici za tri dana borbe likvidirano je više od trista ekstremista, saopštio je na redovnom brifingu portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

On je dodao da je, pored toga, uništeno šest tenkova, 15 oklopnih borbenih vozila različite namene, 36 komada artiljerijskog naoružanja i minobacača, četiri višecevna bacača raketa „Grad“ i preko dvadeset vozila.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

UKRAJINSKO ŽITO NEMA VEZE SA PREHRAMBENOM KRIZOM, ALI ZAPAD FABRIKUJE „KATASTROFU VASIONSKIH RAZMERA“ Lavov prozvao Zelenskog i pozdravio saradnju sa Turskom u rešavanju OVOG PROBLEMA!

Konašenkov je naglasio i da je u regionu naselja Čugujev u Harkovskoj oblasti uništeno skladište goriva koje se koristi za tehniku Oružanih snaga Ukrajine. Još je dodao da su Vazdušno-kosmičke snage Rusije gađale visokopreciznim raketama pogon za proizvodnju oklopnih vozila u Harkovskoj oblasti, gde su se remontovala oklopna vozila Oružanih snaga Ukrajine.

Sredstva ruske protivvazdušne odbrane, prema njegovim rečima, presrele su tri rakete „Točka-U“, kao i pet raketnih sistema „Smerč“ u Hersonskoj oblasti.

U saopštenju se navodi da je operativno-taktička avijacija tokom dana uništila 63 položaja ukrajinskih snaga, kao i njihovu vojnu opremu. Usled vazdušnih udara ruske avijacije, uništen je komandni punkt 14. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, više od 160 nacionalista, osam tenkova, dva višecevna bacača raketa „Grad“, artiljerijska baterija, stanica za elektronsko ratovanje i 13 vozila različite namene.

Konašenkov je takođe istakao da su ruska sredstva protivvazdušne odbrane oborila dva ukrajinska aviona MIG-29, kao i helikopter MI-8 u Nikolajevskoj oblasti. Pored toga, eliminisano je i 11 bespilotnih letelica.

General-major je naglasio da su Vazdušno-kosmičke snage Rusije visokopreciznim raketama pogodile dva komandna mesta i bateriju višecevnih raketnih sistema „Uragan“.

Dodao je i da su iste snage uništile četiri ukrajinska skladišta sa naoružanjem i municijom.

Konašenkov je zaključio da je od početka specijalne vojne operacije uništeno ukupno: 192 aviona, 130 helikoptera, 1.150 bespilotnih letelica, 335 protivvazdušnih raketnih sistema, 3.459 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 489 višecevnih raketnih bacača, 1.822 poljskih artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 3.488 jedinica specijalnih vojnih vozila.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter