Izvor: TANJUG
08.06.2022 u 11:58
0

NOVA POŠAST U SINGAPURU! Više od 11.000 obolelih od DENGA GROZNICE

Singapurske vlasti saopštile su danas da su registrovale veliki broj obolelih od denga groznice, sezonske bolesti koja se ove godine pojavila neobično rano.

U toj državi u jugoistočnoj Aziji ove godine je do prvog juna, kada obično počinje sezona denga groznice, registrovano više od 11.000 slučajeva. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U istom periodu prošle godine prijavljeno je 5.258 slučajeva.

Stručnjaci upozoravaju da ovakva statistika ne treba da brine samo Singapur, iako je njegova tropska klima prirodno stanište komaraca iz roda Aedes (tigrasti komarci) koji prenose ovaj virus, već je to problem i ostatka sveta.

Veruje se da će zbog globalnih klimatskih promena ovakve epidemije postati češće i rasprostranjenije u narednim godinama.

UŽAS NA ULICAMA BERLINA: Automobil uleteo u grupu ljudi, ima mrtvih, veliki broj povređenih (FOTO)

Denga groznica izaziva simptome slične gripu kao što su visoka temperatura, jake glavobolje i bolovi po celom telu, a u ekstremnim slučajevima može doći do krvarenja, poteškoća sa disanjem, otkazivanja organa, pa čak i smrti. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter