Izvor: Happy BSC
26.12.2022 u 13:09
0

OTKRIĆE RUSKE VOJSKE:SAD premeštaju biolaboratorije iz Ukrajine u zemlje centralne Azije i istočne Evrope

Vašington premešta svoje istraživanje biološkog oružja iz Ukrajine, tvrdi čelnik ruskih Nuklearno bioloških i hemijskih odbrambenih snaga. “Pentagon aktivno radi na prenosu svojih nedovršenih istraživačkih projekata u zemlje centalne Azije i istočne Evrope”, rekao je Igor Kirillov tokom brifinga. SAD takođe jača saradnju s Kambodžom, Singapurom, Tajlandom, Kenijom i drugim zemljama u Indo-Pacifiku i Africi, pri čemu je “Ministarstvo odbrane SAD najviše zaintrsovano za zemlje koje već poseduju laboratorije s visokim nivoom biološke zaštite”, dodao je on.

MOSKVA OPTUŽUJE SAD „U blizini granice sa Rusijom Pentagon je rasporedio više od 50 biolaboratorija koje kontroliše!“

Prema rečima Kirilova, podaci o ilegalnim laboratorijima u Ukrajini koje podržavaju SAD predstavljeni su na konferenciji Organizacije za zabranu hemijskog oružja koja je održana u Ženevi između 28. novembra i 16. decembra. Podaci su uključivali “dokumentovane dokaze koji su ukazivali na to da je rad s komponentama biološkog oružja i proučavanje patogena posebno opasnih i ekonomski značajnih infekcija sprovedeno na teritoriju Ukrajine uz finansijsku, naučnu, tehničku i kadrovsku podršku SAD”.

Dokumenti koje je Rusija dobila tokom svoje vojne operacije u Ukrajini otkrivaju da su se “vojno-biološki programi” vodili kroz Istraživački institut Mečnikov protiv kuge u Kijevu, Institut za veterinarsku medicinu u Harkovu i Istraživački institut za epidemiologiju i higijenu u Lavovu, potvrdio je Kirilov.

Dosijei takođe spominju tri izvođača Pentagona i sedam visokih funkcionera američkog Ministarstva odbrane, dodao je Kirilov. Sveobuhvatan tekst izveštaja američke Agencije za smanjenje odbrambene pretnje (DTRA) o svom radu u Ukrajini, u koji je imala uvid ruska vojska, sadržavao je podatke koji “potvrđuju sprovođenje vežbi i aktivnosti obuke s patogenima posebno opasnih infekcija” u Ukrajini, rekao je Kirilov. Kada je Pentagon ovaj izveštaj objavio u javnosti, 80 odsto njegovog sadržaja bilo je redigovano, podvukao je Kirilov.

Prema njegovim rečima, članovi američke delegacije na konferenciji odbili su da odgovore na optužbe Rusije o kršenju Konvencije o hemijskom oružju (CWC) od strane njegove zemlje. “Ovakav stav SAD i njegovo blokiranje bilo kakvih inicijativa za nastavak rada na verifikacionom mehanizmu CWC još jednom potvrđuje da Vašington inešto skriva, kao i da obezbeđivanje transparentnosti u smislu poštovanja konvencije ne ide u prilog Amerikancima”, rekao je.

Međutim, izvešaj Rusije nije prošao nezapaženo od strane drugih zemalja i “nateralo je mnoge države članice na razmišljanje o rizicima koje nosi saradnja s Vašingtonom u vojno-biološkom pogledu”, naglasio je Kirilov.

Ruska vojska od marta postupno objavljuje materijale o radu bio-laboratorija koje podržavaju SAD u Ukrajini. Vašington je porekao tvrdnje o biološkom oružju, nazivajući ih dezinformacijama i teorijom zavere, kojom se Rusija koristi kako bi opravdala svoju vojnu operaciju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter