Izvor: BSC HAPPY/ALO.RS
29.12.2023 u 18:31
0

OVAKO ĆE PUTIN DOČEKATI NOVU GODINU: Predsednik Rusije odgovorima nasmejao sve

Nova godina je tradicionalni porodični praznik. Posebno za predsednika, jer upravo u ovo vreme šef države ima retku priliku da malo predahne od posla i provede vreme sa najmilijima. 

Vladimiru Putinu je više puta postavljano tradicionalno pitanje o proslavljanju Nove godine, a predsednik je uvek odgovarao da je ovo praznik za krug porodice. Tako je ruski lider u nedavnom intervjuu novinaru Pavlu Zarubinu rekao da će 2023. ispratiti uz čašu šampanjca i okružen voljenima.

„Čaša šampanjca sa voljenima, razgovori na svakodnevne teme“, preneli su mediji reči predsednika.

Pored toga, u programu „Rezultati godine sa Vladimirom Putinom“, predsednik je preporučio Rusima da smisle neku vrstu porodičnog odmora: da odu u pozorište, na izložbu ili da se bave sportom.

Predsednika su pitali i koju od tradicionalnih novogodišnjih salata preferira: olivije ili haringu ispod bunde. Na šta je Putin u šali odgovorio: „Zavisi šta jedeš“.

A predsednik smatra da su deca i unuci najbolji pokloni.

„Znate, poklon koji se najviše pamti… Mislim da će se mnogi u prostoriji, i oni koji nas slušaju i vide, složiti da su najveći dar deca i deca naše dece. Ovo je dar Svemogućeg“, rekao je predsednik.

Prošle godine se sa porodicom sastao i Vladimir Putin. U decembru 2021, u emisiji „Moskva. Kremlj. Putin“, požalio se da ne može sam da kupi poklone za svoje unuke, ali je pokušao da učestvuje u tome.

ZELENSKI TRAŽI HITNE PROMENE! Smene u vrhu ukrajinske vojske

„Delimično da. Nažalost, ne idem u kupovinu. Ali sada postoji mogućnost da nešto izaberemo na druge načine, a ja se trudim da to uradim sam i nadam se da će im se to dopasti“, rekao je tada predsednik.

Istovremeno, Putinov sekretar za štampu Dmitrij Peskov je više puta primetio da predsednik vodi računa o poslovima čak i tokom praznika. Uprkos odsustvu zvaničnih sastanaka i javnih događaja, on stalno radi sa „papirima i podacima“, posebno pažljivo prateći međunarodnu situaciju.

Pred kraj 2022. Komsomolskaja pravda je objavila sećanja školskih drugova Vladimira Putina o novogodišnjim proslavama još u sovjetsko vreme. Prema rečima jednog od njihovih drugova iz razreda, 1967. ili 1968. godine slavili su praznike u selu Vojbokalo, Lenjingradska oblast.

„Volođa je kuvao piletinu za svečani sto u nekoj vrsti sosa, pročitao je recept u kuvaru!“ – sećaju se predsednikovi drugovi iz detinjstva

Pored toga, prema njihovim sećanjima, novogodišnju trpezu u porodici budućeg predsednika uvek je pripremao Putinov otac Vladimir Spiridonovič. Prema rečima predsednikovih prijatelja iz detinjstva, na stolu je uvek bio bakalar u paradajzu.

„Ona je uvek stajala na prazničnom stolu u porodici Putin. Bilo je ukusno, ali mi se činilo da ima previše crnog bibera“, prisećaju se drugovi ruskog lidera.
Novogodišnja priča o majčinoj ljubavi

Nova godina nije samo porodični praznik, to je i vreme magije i iščekivanja čuda. Vladimir Putin je podelio ovu „novogodišnju priču, takođe povezanu sa roditeljima“ u emisiji „Rusija. Kremlj. Staviti u.“

„Moja majka je radila, kada je otišla u penziju, radila je kao medicinska sestra u bolnici. A u bifeu su joj dali lutriju da promeni. Tada je koštao 30 kopejki. Došla je i ostavila ga kod kuće. Generalno, na kraju se ispostavilo da je ona osvojila auto“, rekao je predsednik u intervjuu.

Prema njegovim rečima, porodica je odbila da proda dobitnu srećku, a Vladimir Putin, tada student Lenjingradskog državnog univerziteta, dobio je svoj prvi automobil.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter