Izvor: BSC HAPPY/TANJUG
29.12.2023 u 18:21
0

„NATO OSTAJE NA OPREZU“ Stoltenberg poručio da prate situaciju u Poljskoj

NATO pažljivo prati situaciju u Poljskoj, nakon što je, kako se pretpostavlja, ruska raketa ušla u vazdušni prostor te zemlje, članice Alijanse, izjavio je danas generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

Stoltenberg je napisao na platformi X da je o tom incidentu razgovarao sa poljskim predsednikom Andžejem Dudom.

Stoltenberg je istakao da je NATO solidaran sa Poljskom i da ostaje u kontaktu sa zvaničnicima te zemlje dok se utvrđuju činjenice u vezi sa incidentom, preneo je Rojters. Ruski projektil je verovatno danas ušao u vazdušni prostor Poljske, izjavio je poljski general Maćej Kliš, nakon što je neidentifikovani vazdušni objekat uočen u ranim jutarnjim satima posle snažnog ruskog napada na Ukrajinu tokom noći.

VRATA PAKLA USISAĆE EVROPU! POLJSKU POGODILA RAKETA IZ UKRAJINE: Gotovo je – KREĆU U RAT!

Kliš, operativni komandant poljskih oružanih snaga, rekao je da je objekat najverovatnije napustio poljski vazdušni prostor nakon što je proveo manje od tri minuta iznad teritorije Poljske i vratio se iznad teritorije Ukrajine, preneo je Rojters.

– Cela putanja leta iznad poljske teritorije je praćena – rekao je Kliš novinarima.

Rusija je napala Ukrajinu sa 158 dronova i projektila tokom noći, gađajući ključnu infrastrukturu, industrijske i vojne objekte, saopštila je ukrajinska vojska. Zalutala ukrajinska raketa pogodila je u novembru 2022. godine poljsko selo Pševoduv na jugu Poljske, i tom prilikom su poginule dve osobe. Ruska raketa pronađena je u aprilu u šumi nedaleko do grada Bidgošča na severu Poljske.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter