Izvor: BSC HAPPY/KURIR
29.12.2023 u 17:27
0

TRAMPOVA POBEDA! Odbijena zabrana njegove kandidature u Kaliforniji! (VIDEO)

Ime Donalda Trampa, bivšeg američkog predsednika, naći će se 5. marta na glasačkom listiću za republikanske unutarstranačke izbore u Kaliforniji.

Los Anđeles tajms navodi da će se to desiti uprkos pozivima pojedinih zvaničnika da Tramp bude diskvalifikovan zbog ustanka njegovih pristalica 6. januara 2021.

Navodi se da je Trampovo ime bilo na listi odobrenih kandidata koja je juče poslata izbornim vlastima u kalifornijskim okruzima, dok se oni prepremaju za štampanje listića za republikanske unutarstranačke izbore.

Zanimljivo je da je odluka o tome da se Trampu odobri učešće na njima došla iz kancelarije Širli N. Veber, državne sekretarke Kalifornije, zvaničnice Demokratske partije koja nagleda izbore u toj saveznoj državi.

KAKAV UDAR SATANISTA NA TRAMPA: I ova država sprečila njegovo kandidovanje za PREDSEDNIKA!

Ona je usledila nakon što je nekoliko zvaničnika, uključujući Eleni Kunalakis, zamenicu guvernera Kalifornije, zatražilo od Veber da diskvalifikuje Trampa iz izborne trke.

Podseća se da je juče državni sekretar Mejna uklonio nekadašnjeg šefa Bele kuće sa liste kandidata na republikanskim unutarstranačkim izborima, pozivajući se na 14. amandman Ustava SAD kojim se zabranjuje obavljanje zvaničnih funkcija osobama koje su se „angažovale u ustanku“.

Pre toga je Vrhovni sud Mičigena odbio da sasluša apel glasača u toj američkoj saveznoj državi da se Trampu zabrani učešće na predsedničkim izborima naredne godine.

Vrhovni sud Kolorada je prošle nedelje odluku o zabrani kandidovanja Trampa doneo uz četiri glasa „za“ i tri „protiv“, a ona se odnosi samo na republikanske unutarstranačke izbore koji su u toj saveznoj dfržavi planirani za 5. mart i ne sprečava ga da se kandiduje u drugim delovima SAD.

Los Anđeles tajms navodi da Kalifornija daje 169 republikanskih delegata, što je više od broja delegata iz bilo koje druge američke savezne države.

Istraživanje javnog mnjenja koje je objavljeno u novembru pokazalo je da Tramp u Kaliforniji ima podršku 57 odsto glasača Republikanske partije u tom delu Amerike.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter