Izvor: Happy BSC
13.10.2022 u 21:36
0

„Ovo je rat koji Amerikanci vode i protiv Evrope i protiv Rusije, bez obzira što se kunu da su im Evropljani saveznici“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY

U emisiji “AKTUELNOSTI” na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 232. dan rata u Ukrajini, a između ostalog, to su poruka ruskog predsednika Vladimira Putina svetskim moćnicima da ne mogu više živeti na tuđ račun, apel ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da se njegovoj zemlji pošalje još oružja, jer se trenutno nalaze na svega 10 odsto potrebnog, a pokušana je i diverzija na Turski tok, međutim diverzanti su uhapšeni.

O ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima rediteljem Dragoslavom Bokanom, generalom Lukom Kastratovićem i Nebojšom Malićem, producentom RT.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dragoslav Bokan govorio je o ulozi Čečena i “Vagner grupe” u sukobu u Ukrajini.

“Najstrašnije u ratu nije dezerterstvo nego ta mekoća sluzava, nesigurnost, korak napred, dva koraka nazad, to je apsolutno najgora varijanta i zato su toliko važni “Ahmat sila” i “Vagner”koji u zajedničkom ritmu pevaju taj neki kavkasko-viteški duet ratni. Ovde imamo ono što je vekovima odjekivalo pobedonosno u ruskoj istoriji, a upravo su najbolji predstavnici te dve grupe ljudi, obe naravno napadane, a posebno “Vagner grupa”, gde se zaboravlja na njihovu hrabrost, gde se zaboravlja njihovu žrtvu, gde se zaboravlja na najteže ratne situacije u koje se oni bacaju dobrovoljno i iz koje izlaze kao pobednici u Siriji, i sada ovde u Donbasu, tj. u Rusiji sada. Priča se ružna priča o njima na isti način na koji se o nama pričala ružna priča, kada su naše dobrovoljce ovdašnji mediji nazivali paravojskom. To je stvarno katastrofa. Opametiće se valjda i ruski mediji do kraja, prilično je sve promenjeno na bolje. Ja sam se uvek nervirao kada sam gledao ruske medije koji su glumili neku liberalnu, mirotvoračku, lažnu priču, u stvari priču izdajničku koja rovari i koja se protivi odbrani zemlje, odbrani otadžbine i odbrani onoga što je iznad ideologije i politike i zbog toga je važno što su stvari sada jednostavne i čiste… Znate, anti-ratna aktivnost u vremenu rata nije anti-ratna aktivnost, to je izdajnička i dezerterska aktivnost. Rusija je mnoge stvari naučila kroz ovaj rat i to će biti dobre stvari, nezavisno od geopolitikei svega ostalog. To će ostati kao onaj ožiljak kojim se čovek ponosi kada prođe vreme”, izjavio je Bokan.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „U ovom ratu Rusija brani princip pravde i istine. Ako ona ne završi posao sa nacistima u Ukrajini nama se crno piše“

General Luka Kastratović istakao je da je na sceni rat multinacionalnih kompanija koje se trude da u ratnim uslovima zarade što više novca.

“Kada govorimo o ratu to nije samo oružana borba, to je psihološki rat, ekonomski rat. Ovo je borba i multinacionalnih kompanija da iskoriste priliku, u ratnim uslovima, da zarade što više novca. Amerika, kojoj u ovom trenutku sve ide nizbrdo postepeno, njen privredni sektor, posebno vlasnici korporacija, žele da vode politiku. Postoji i sukob u samoj Americi između onih koji vode politiku i onih koje neko zove “duboka država, neko zove “vladari iz senke”. Nije ni bitno ko vodi politiku, oni koji kontrolišu kapital oni žele da nametnu određenu politiku umesto onih političara koji su izabrani. Oni žele da oslabe Evropu da bi u toj situaciji zaradili”, izjavio je general.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Evo ko je GENERAL SUROVIKIN-čovek koji MENJA TOK RATOVANJA! ON JE PUTINOV „KEC“ IZ RUKAVA!

Nebojša Malić govorio je navodima u američkim medijima, povezanim sa zbivanjima na Severnom toku 1 i Severnom toku 2, za šta je izjavio da se javnosti plasirala priča kako su to Rusi sami sebi uradili jer su zli i mrze Evropu.

“Oni sami sebi pričaju priču da su to uradili Rusi kako bi napakostili Evropi i Americi, ako su njihovi mediji to javili, ako obraćaju pažnju na to, onda su to: “Rusi sami sebi napravili”, bez obzira što to nema neke logike. Čak su i pojedini američki disidenti, i neki koji se ne smatraju disidentima su otvoreno govorili: “Stanite ljudi, to nema nikakve logike,  gde će Rusi sami sebi da raznose naftovod i gasovod, to nema nikakvog smisla”. Čak su Šveđani objavili pre neki dan da su švedski brodovi bili na tačno na tim lokacijama, ali opet, to nema nikakve veze. Zvanična priča je, koja je puštena u javnost je da su to Rusi sami sebi uradili jer su zli i mrze Evropu. To je nivo diskusije u većini američkih medija”, izjavio je Malić.

On je dodao da je Severni tok već duže vreme ”trn u oku” Amerikancima.

“Oni su opsednuti Severnim tokom 2 od kako je on započeo. Ceo koncept Severnog toka 1 i 2 je njima kvario stratešku koncepciju jer je njima Ukrajina bila bitna isključivo, u prvo vreme, kao čep za gasne isporuke iz Rusije. Opsesija američkog političkog establišmenta, i demokrate i republikanca, potpuno nebitno, imaju opsesiju vizijom Zbiginjeva Bžežinskog da Rusija bez Ukrajine ne može da bude moćna država i oni hoće da, po svaku cenu, spreče bilo kakvu saradnju Evrope i Rusije. Ovo je rat koji oni vode i protiv Evrope i protiv Rusije, bez obzira što se kunu da su im Evropljani saveznici. Putin je konkretno rekao u onom svom velikom govoru da se neke zemlje ponašaju kao robovi svojevoljno i da ih Amerikanci tretiraju kao vazale, a ne saveznike, i to je nažalost tačno. Njih se uopšte ne tiče to što će Evropljani da se smrzavaju. To je cena koju su oni spremni da plate”, zaključio je Malić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter