Izvor: HAPPY BSC
26.01.2023 u 10:30
0

PESKOV O ISPORUCI ZAPADNOG ORUŽJA UKRAJINI: “ Ovo je DOKAZ direktne umešanosti Zapada u sukob“

Sve što čine Alijansa i Vašington doživljava se kao direktno učešće u sukobu.

Isporuka zapadnog oružja Ukrajini svedoči o njihovoj direktnoj umešanosti u sukob i ona raste, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

– Stalno stižu izjave iz evropskih prestonica, iz Vašingtona da slanje raznih sistema naoružanja, uključujući tenkove, u Ukrajinu ni na koji način ne znači umešanost ovih zemalja ili alijanse u neprijateljstva koja se vode u Ukrajini. Mi se kategorički ne slažemo sa ovim… sve što čine Alijansa koju sam pomenuo i Vašington doživljava se kao direktno učešće u sukobu, vidimo da raste – rekao je Peskov, prenosi RIA Novosti.

Peskov se oglasio o isporuci „Leoparda“ Ukrajini: „Mnogi analitičari i političari misle da će povećanjem obima rata doneti bezbednost Evropi. To je apsurdno“

Nemačka vlada je saopštila da je odlučila da u Ukrajinu prebaci nemačke tenkove „Leopard 2“. Takođe, Bela kuća je potvrdila nameru da pošalje 31 tenk M1 Abrams u Ukrajinu. Prema rečima američkih vlasti, za isporuku automobila biće potrebno nekoliko meseci. Osim toga, Vašington namerava da pošalje osam oklopnih vozila za spasavanje M88 u Kijev za servisiranje tenkova. Kako je navedeno u Beloj kući, SAD se nadaju da će isporuka oružja Ukrajini ne samo pomoći Kijevu u odbrani, već će mu omogućiti i da zauzme izgubljene teritorije, uključujući Krim.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter