Izvor: BSC HAPPY
26.01.2023 u 11:26
0

„TO JE KRŠ I SRAMOTA“ Američki pukovnik Daglas Mekgregor nazvao poslate tenkove KATASTROFOM!

Američki pukovnik nazvao je američke tenkove Abrams katastrofom

-Američki tenk M1 Abrams ima „mnogo problema“- rekao je penzionisani pukovnik američke vojske Daglas Mekgregor na Jutjub kanalu.

Ranije je američki predsednik Džozef Bajden najavio slanje 31 tenka M1 Abrams u Kijev. On je precizirao da će vojnu pomoć pratiti i snabdevanje iz drugih zemalja.

PESKOV O ISPORUCI ZAPADNOG ORUŽJA UKRAJINI: “ Ovo je DOKAZ direktne umešanosti Zapada u sukob“

Kao jedan od glavnih problema, Mekgregor je imenovao gasnoturbinski motor instaliran na rezervoaru.

-Ovo je katastrofa. Ne samo zbog velike potrošnje goriva, već i  zbog prisustva blata, peska i drugih stvari – ovaj motor je dizajniran za avione, za upotrebu na visinama a ne na zemlji -primetio je stručnjak.

Prema njegovim rečima, ovi tenkovi nisu presudni za uspeh na bojnom polju.

On je takođe podsetio na nedavnu izjavu zamenika američkog ministra odbrane Kolina Kala da je „M1 veoma skupa mašina koja se veoma teško održava i servisira i previše je komplikovana za Ukrajince“

ZELENSKI SE ZAHVALIO BAJDENU NA TENKOVIMA: „Ovo je važan korak na putu ka pobedi“

-M1 Abrams jednostavno ima mnogo problema – mislim da ljudi ne bi voleli da ga vide u akciji od sramote- rekao je Mekgregor.

M1 Abrams je glavni američki borbeni tenk koji se proizvodi od 1980. godine. U službi je vojske i marinaca SAD, kao i oružanih snaga Egipta, Australije, Maroka i niza bliskoistočnih država. Ime je dobio po generalu Krejtonu Abramsu.

M1 Abrams je trenutno jedan od najtežih tenkova, njegova borbena težina je premašila 62 tone.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter