Izvor: BSC HAPPY
26.01.2023 u 12:12
0

„ŠALJITE NAM I AVIONE“! U toku su pregovori o snabdevanju Kijeva mlaznim lovcima

U toku su razgovori o snabdevanju Kijeva savremenim avionima, uprkos strahovima Zapada od eskalacije sukoba

Za Ukrajinu, borba za dobijanje borbenih tenkova od zapadnih zemalja bila je samo početak.

Sa američkim „Abramsima“ i „Leopardima“ nemačke proizvodnje koji su sada krenuli ka liniji fronta nakon višemesečnih prepirki među zapadnim saveznicima, vojni planeri u Kijevu skreću pažnju na ono što vide kao logičan sledeći korak u svom nastojanju da odbiju ruske osvajače — pošiljke savremenih borbenih aviona.

„TO JE KRŠ I SRAMOTA“ Američki pukovnik Daglas Mekgregor nazvao poslate tenkove KATASTROFOM!

Razgovori sa više zapadnih vojnih zvaničnika i diplomata potvrđuju da je interna debata o snabdevanju Ukrajine mlaznim borbenim avionima već u toku, koju potiču ukrajinski zvaničnici uz podršku baltičkih država.

„Sledeći prirodni korak bili bi borci“, rekao je diplomata jedne severnoevropske zemlje.

Debata će se verovatno pokazati još sporijom od spora oko snabdevanja rezervoarima. U Evropi, više zvaničnika i diplomata reklo je da njihove vlade više ne smatraju tu ideju nepočetnom, ali da su strahovi od eskalacije i dalje veliki.

Vašington  e poručio Kijevu da avione, zasad, ne može da dobije, ali je severnoevropski diplomata rekao da je isto bilo i sa sistemima HIMARS, pa tenkovima, ali da se na kraju desilo.

-Priča o avionima je trenutno nezamisliva, ali bismo mogli da imamo takvu diskusiju kroz dve, tri nedelje- rekao je neimenovani visoki zvaničnik jedne evropske zemlje.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter