Izvor: Kurir.rs
13.01.2023 u 19:12
0

PETAR STANO PORUČUJE BEZ STEGE: „Ukrajina da uskladi reformu Ustavnog suda sa preporukama Venecijanske komisije!“

EU podvlači da bi uvođenjem ovih promena Ukrajina unapredila svoj proces pridruživanja u EU i takođe “podigla poverenje ukrajinskih građana u pravosuđe".

EU pozdravlja nedavne značajne napore Ukrajine u konsolidaciji vladavine prava, uprkos vojnoj agresiji Rusije, ali očekuje od Kijeva da uskladi reformu Ustavnog suda i zakonodavstvo sa preporukama Venecijanske komisije.

STANO ISTAKAO: EU i NATO imaju dobru saradnju, to je dokazano na severu Kosova

Portparol za spoljnu politiku Unije Peter Stano saopštio je da EU pažljivo prati usklađivanje reforme Ustavnog suda Ukrajine sa preporukama mišljenja Evropske komisije o zahtevu Ukrajine za članstvo u EU kako bi se osiguralo da se ovaj proces odvija u skladu sa preporukama Venecijanske komisije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nedavno je Ukrajina imenovala osam novih članova u Visoki savet pravosuđa od strane Kongresa sudija što je omogućilo ovom ključnom organu pravosudne uprave da nastavi sa radom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter