Izvor: Kosovo Online
04.01.2023 u 16:14
0

STANO ISTAKAO: EU i NATO imaju dobru saradnju, to je dokazano na severu Kosova

Stano je ukazao na saradnju Euleksa sa Kforom na severu Kosova tokom nedavnih tenzija.

EU ima veoma blisku i dobru saradnju sa NATO, što je dokazano na severu Kosova, istakao je danas portparol Unije za spoljnu politiku Peter Stano.

Stano je, na konferenciji za novinare upitan za potpisivanje zajedničke izjave EU-NATO, ukazao na saradnju Euleksa sa Kforom na severu Kosova tokom nedavnih tenzija, usled barikada.

VOJNI KOMITET NATO NA VAŽNOM ZADATKU: Razgovor o misiji KFOR i situaciji na KiM!

– Nije tajna da je u sadašnjem strateškom kontekstu saradnja EU sa NATO važnija i relevantnija nego ikada do sada. To se videlo i u praksi. Poslednji slučaj je bio na severu Kosova pre Nove godine. Kada su se EU i NATO tesno koordinirali na terenu – objasnio je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Stano je, prenose mediji, naglasio da postoji tesna saradnja i koordinacija i u vezi ruske agresije na Ukrajinu.

– Važno je da potpišemo zajedničku izjavu i očekujemo da se to desi što pre – rekao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter