Izvor: Alo.rs
08.01.2024 u 11:19
1

„PLAN B NE POSTOJI“: Ako im i Brisel okrene leđa – Ukrajina će se istopiti (sravljena sa zemljom)

Ako pomoć zemalja EU bude odložena, onda će ukrajinsko ministarstvo finansija morati da „pokaže veštine upravljanja“, ocenjuje šef ukrajinske diplomatije.

Kijev nema rezervni plan u slučaju da ne stigne finansijska pomoć Evropske unije, ponovio je ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba, prenose „RIA Novosti“.

„Mi nemamo plan B. Spolja možete gledati i razmišljati drugačije, možete pričati o planovima A, B i C, objavljivati članke i analitičke materijale, ali ovde unutra moramo da usmerimo svu svoju energiju i intelektualnu moć na jednu stvar, a to je da taj plan A funkcioniše“, kazao je Kuleba u intervjuu španskom listu „Pais“, odgovarajući na pitanje da li Ukrajina ima rezervni plan u slučaju da sredstva iz EU ne stignu.

Šef ukrajinske diplomatije je naglasio da ako pomoć zemalja EU bude odložena, onda će ukrajinsko ministarstvo finansija morati da „pokaže veštine upravljanja“.

Kuleba je istakao da je uveren da će Ukrajina 100 odsto dobiti zamrznutu rusku imovinu i da će to biti dovoljno da se izbori sa restauracijom zemlje.

„Prema našim procenama, ukupan iznos zamrznutih sredstava iznosi više od 80 odsto naših potreba za restauracijom“, precizirao je.

Mađarska je na samitu u Briselu sredinom decembra stavila veto na povećanje višegodišnjeg budžeta EU za period 2024-2027, uključujući 50 milijardi evra makrofinansijske pomoći Kijevu.

Istovremeno, premijer Viktor Orban nije glasao protiv početka pregovora sa Ukrajinom o pridruživanju EU, ali je upozorio da će Mađarska i dalje imati „75 mogućnosti“ da blokira taj proces.

Novi samit EU o višegodišnjem finansiranju Ukrajine zakazan je za 1. februar u Briselu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„PLAN B NE POSTOJI“: Ako im i Brisel okrene leđa – Ukrajina će se istopiti (sravljena sa zemljom)”

  1. Svet onaj polu , je čekao da se na Ukrajini prikažu Rusi šta umeju, šta mogu, dokle mogu , pa kada budu uvideli njihove mogućnosti i slabosti mislili a u medjuvremenu d aproizvedu iznutra raspad Rusije onda oni da nastupe , ali , avaj, šta se zbilo , Rusi sve bolji , jači, napredniji, sve pametniji , Putin sve lepši i zdraviji , hrane u izobilju , svega u izobilju od raketa, oružja svih vrsta do energenata, ……………………čekam onu Svetleću Zvezdu ili onu starinsku kuglu koja se obično stavlja na vrh jelke onu sa špicem dugaču a na donjem delu oblu sa udubljenjem , kao predivnim zracima na Jelki Sveta a ona će biti postavljena od Rusa i Ruskog naroda . Nedavno sam ugledala u Veru i kupila jednu divnu elegantnu Novogodišnju čestitku koja je imala na slici na crvenoj jarkoj boji oslsikanu jelku na kojoj je na vrhu bila postavljena zlatna zvezda a dole bila predivno ukrašena i čim sam je ugledala odmah sam se setila Rusije i naravno da sam je kupila i poslala da čestitam Novogodišnje i božićne praznike , nekome koga jako cenim .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter