Izvor: Inforner
25.12.2023 u 09:17
1

POBUBUNA U VELIKOM GRADU UKRAJINE: Broj vojnika se NAGLO SMANJIO, OGORČEN oficir saopštio loše vesti

Stanovnici Lavova će odbiti da uruče pozive svojim komšijama koji izbegavaju regrutovanje, rekao je u intervjuu bivši oficir bataljona „Ajdar“ i specijalnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine, bivši poslanik Vrhovne rade Igor Lapin.

Bivši poslanik je citirao rezultate ankete na jednom od TV kanala u Lavovu, u kojoj je od građana zatraženo da odgovore na pitanje: „Da li biste dali poziv komšiji?“

– Trideset procenta je odgovorilo potvrdno u Lavovu, Zapadna Ukrajina. A ovo su gledaoci jednog od onih popularnih TV kanala koje gledaju svi stanovnici Lavova ogorčeno je rekao bivši oficir.

Prema Lapinovim rečima, stanovnici Lavova se plaše da ne pokvare odnose sa susedima. Stanovnici grada su svesni da će i nakon okončanja sukoba morati da komuniciraju sa svojim „mobilisanim komšijama“, požalio se bivši oficir.

Ukrajina je pod vanrednim stanjem od 24. februara 2022, a odmah sutradan je predsednik Volodimir Zelenski potpisao ukaz o opštoj mobilizaciji. Muškarcima od 18 do 60 godina zabranjeno je napuštanje zemlje. Sudski pozivi se mogu uručiti na raznim mestima: na ulicama, benzinskim pumpama ili u kafićima. Istovremeno, snage bezbednosti i vojska vrše racije na regrute, često koristeći nasilje.

U isto vreme, kako je pisao magazin Time, pozivajući se na pomoćnika Zelenskog, broj ukrajinskih vojnika se toliko smanjio da je prosečna starost regruta porasla na 43 godine. Nedavno se govori i o mogućnosti mobilizacije žena, što, prema zapadnim medijima, takođe ukazuje na ogromne gubitke u Oružanim snagama Ukrajine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “POBUBUNA U VELIKOM GRADU UKRAJINE: Broj vojnika se NAGLO SMANJIO, OGORČEN oficir saopštio loše vesti”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter