Izvor: BSC HAPPY/RT BALKAN
26.07.2023 u 21:47
0

POGNITE GLAVU, ZOVITE MOSKVU U POMOĆ: Bez ruskih hidroaviona Grčka ne može da pobedi požare

Bivši ministar odbrane Grčke istakao je da će Rusi pružiti pomoć, ako je Grci zatraže

Požari u Grčkoj ne mogu biti ugašeni bez ruskih hidroaviona Be-200, tvrdi bivši grčki ministar odbrane Panos Kamenos, koji smatra da država koja se danima bori sa vatrenom stihijom treba da zatraži od Rusije avione-amfibije.

„Bez ‘berijeva’ ništa nećemo uspeti. Pognimo glavu i zatražimo pomoć. Pružiće nam je“, napisao je bivši ministar na Tviteru.

Ovi ruski džinovski avioni i ranije su se pokazali kao moćno oružje za gašenje požara u Grčkoj, i to 2007. i 2021. godine. Grčka vatrogasna brigada se sa više od 500 požara širom zemlje ovog leta ipak bori bez podrške Rusije, budući da je, kako „Politika“ podseća, zbog situacije u Ukrajini ruskim avionima zabranjen prelet preko zemalja EU, pa je bez ukidanje te zabrane nemoguće uključivanje Rusije u spasilačke aktivnosti.

TRAGIČAN EPILOG U GRČKOJ: Dva pilota POGINULA u padu kanadera tokom gašenja požara (VIDEO)

„Beriev“ je inače dizajniran upravo za ovakve zadatke, kao i za traganje i spasavanje, prenošenje tereta, pomorske patrole i previz putnika.

Njegova „supermoć“ je u tome što za samo 14 sekundi pokupi 12 tona vode, a rezervoari mu se mogu napuniti i na kopnu. Na području zahvaćenom plamenom, hidroavion svu vodu iz rezervoara prosipa i za 0,8 do 1,0 sekundi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter