Izvor: Kurir.rs/Handelsblatt
16.01.2023 u 14:49
0

POLJSKA TENKOVSKA DIPLOMATIJA U JEKU: Moravjecki putuje u Berlin kako bi ubedio Šolca da Ukrajini da što pre tenkove „Leopard 2“!

On je priznao da je za prenos tenkova proizvedenih u Nemačkoj potrebna saglasnost nemačkih vlasti.

Poljski premijer Matevš Moravjecki pred put u Berlin, gde odlazi da ubedi nemačkog kancelara Olafa Šolca da Ukrajini daju tenkove Leopard 2 izjavio je da ne može da zamisli da Nemačka ne da saglasnost o isporuci tenkova Leopard 2.

SLOVENAČKI TENKOVI U UKRAJINI: Sa M-55S planiraju da zaustave prodor ruskih tenkova T-90M kod Harkova!

„Važno je da prestanemo da odugovlačimo i da se fokusiramo na stvarnu podršku“, rekao je Moravjecki.

On je odgovarajući na pitanje novinara o transferu tenkova Leopard 2 vlastima u Kijevu rekao da će o tome razgovarati sa političarima različitih opcija nemačke politike i napomenuo da su Ukrajini potrebni savremeni, zapadni tenkovi.

Moravjecki je naglasio i da je na prebacivanje tenkova pozvao i američki predsednik Džo Bajden.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Nadam se da će se naši nemački partneri ohrabriti i da će moći da Ukrajini dodele značajan deo neophodne teške opreme u vidu tenkova Leopard. Spremni smo da to učinimo“, izjavio je premijer.

On je priznao da je za prenos tenkova proizvedenih u Nemačkoj potrebna saglasnost nemačkih vlasti. Predsednik Poljske Andžej Duda je u sredu u Lavovu saopštio da je Poljska odlučila da premesti četu tenkova Leopard 2 (10-14 tenkova) u Ukrajinu kao deo izgradnje međunarodne koalicije, koju osim Poljske čini i Finska i Danska zemlje koje takođe imaju Leoparde.

S druge nemački portal Handelsblatt piše u trekstu od 16.januara 2023. da Savezna vlada u Berlinu se već priprema za isporuku tenkova Leopard 2 Ukrajini . Handelsblatt je to saznao iz krugova upoznatih sa idejom o tome kako bi Nemačka mogla da učestvuje u planiranom savezu korisnika evropskih leoparda.

Debatu su pokrenule Poljska, Finska i Španija, koje žele da predaju tenkove iz sopstvenih zaliha Kijevu.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je više puta tražio borbene tenkove kako bi se mogao odbraniti od ruskog napada.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter