Izvor: Alo.rs
24.01.2024 u 01:00
0

POSLANICA BUNDESTAGA IZNELA JASAN STAV: Zapad traži prevaru, „izborne neregularnosti“ su samo izgovor

Parlamentarni izbori i navodne neregularnosti samo su izgovor za Berlin i Brisel, čiji je stvarni cilj „neprihvatljiva politika“ Beograda, s obzirom da je ubedljiva većina građana Srbije protiv potčinjavanja diktatu EU i SAD, odbija priznanje Kosova i ne želi da uđe u Nato, što odražavaju i rezultati izbora, ocenila je u autorskom tekstu za nemački dnevnik „Junge Velt“ poslanica Saveza „Sara Vagenkneht“ Žaklin Nastić.

„PLAN B NE POSTOJI“: Ako im i Brisel okrene leđa – Ukrajina će se istopiti (sravljena sa zemljom)

Navodeći da je predsednik nevladine organizacija Crta Raša Nedeljkov na javnom sastanku Evropskog komiteta u nemačkom Bundestagu prošle srede, rekao da bi parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji morali da se ponove, da je njegova organizacija identifikovala „sistematsku zloupotrebu državnih institucija i zakona“, te da je vladajuća SNS „dobila daleko više medijskog vremena od opozicije, uz je značajan pritisak na birače i članove javne uprave“, Nastić konstatuje da su ga u tome posebno podržali članovi „Alijanse 90/Zeleni“

„Međutim, nisu pružili nikakve dokaze o navodnoj ’masovnoj izbornoj prevari’ (poslanica u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon-Taubadel) ili o ’napadima na nacionalne izborne posmatrače’ (poslanik Boris Mijatović) „, primećuje Nastić.

Navodi i da je zajednička posmatračka misija Oebsove Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (Odihr), Parlamentarne skupštine Oebsa, Parlamentarne skupštine Saveta Evrope i Evropskog parlamenta takođe kritikovala sprovođenje izbora, ali je, dodaje, okvirne uslove opisala kao dovoljne za održavanje demokratskih izbora.

Postojale su političke alternative i sloboda izražavanja i okupljanja su generalno poštovani.

Za razliku od opozicione liste Srbija protiv nasilja, nemačkih Zelenih ili Crta, posmatračka misija nije imala zahtev za ponavljanje izbora, podsetila je Nastić.

“ Da bi se razumelo vredi pogledati ko su partneri organizacije Crta, koji su navedeni na njenom sajtu. Oni se protežu od zapadnih ambasada, uključujući francusku, nemačku i britansku, preko Fondacije Fridrih Nauman do relevantnih organizacija poznatih po podršci projektima promene režima kao što su Nacionalna zadužbina za demokratiju (National Endowment for Democracy), USAID ili Fond braće Rokfeler. To što Srbija ne učestvuje ni u sankcijama Rusiji, ni u isporuci oružja Ukrajini ne odgovara nekim državama, baš kao ni bliski odnosi Beograda sa Ruskom Federacijom i Kinom. To se ponovo pokazalo nedavno kada je govor predsednika Vučića na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, u kome je istakao značaj kineskih investicija za njegovu zemlju, izazvao oštre kritike na ’Zapadu koji se zalaže za vrednosti’“, naglasila je ona.

Napominje da je oko 80 odsto stanovništva Srbije protiv potčinjavanja diktatu EU i SAD, odbija priznanje Kosova, koje se otcepilo 2008. nakon NATO bombardovanja 1999. godine, i ne želi da uđe u Nato, kao i da rezultati izbora od 17. decembra prilično tačno odražavaju javno mnjenje

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter