Izvor: Happy BSC
26.12.2022 u 16:07
0

POTPREDSEDNICA SAD DOBILA NEOBIČAN POKLON ZA BOŽIĆ: Deda Mraz isporučio migrante Kamali Haris

Nekoliko autobusa s migrantima za Božić je iskrcano ispred vašingtonske rezidencije američke potpredsednice Kamale Haris. Neki migranti su po hladnom vremenu nosili samo majice kratkih rukava. Kasnije su dobili ćebiće pa su autobusom odvezeni do lokalne crkve.

Emi Fišer, volonterka Mreže solidarne uzajamne pomoći migrantima, koja od proleća prima migrante poslate u Vašington, rekla je da je organizacija bila spremna za dolaske migranata jer su o tome ranije dobili obaveštenje od nevladine organizacije koja radi u Teksasu.

Među iskrcanim migrantima su bili azilanti iz Ekvadora, Kube, Nikaragve, Venecuele, Perua i Kolumbije. Fišer tvrdi da su autobusi trebalo da idu za Njujork, ali su preusmereni u Vašington zbog vremena. Autobusi puni migranata stižu u glčavni grad SAD svakodnevno od aprila.

„Guverner Teksasa Greg Abot ostavio je decu na ivici puta na temperaturama ispod nule za Božićk bez koordinacije s bilo kojim saveznim ili lokalnim vlastima. Kao što smo već rekli, spremni smo da radimo s bilo kim – republikancima ili demokratama, na pravim rešenjima, poput sveobuhvatne imigracione reforme i mera bezbednosti granica koje je predsednik Bajden poslao Kongresu prvog dana na dužnosti, ali ove političke igre ne postižu ništa i samo dovode živote u opasnost”, rekao je portparol Bele kuće Abdulah Hasan.

Abot je jedan od najmanje tri republikanska guvernera koji su ove godine preuzeli zasluge za privoz migranata autobusima ili avionima na sever u znak protesta protiv imigrantske politike Bajdenove administracije. Prethodno je u septembrupotvrdio da je njegova država u to vreme poslala autobuse  ispred rezidencije Kamale Haris. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter