Izvor: politika
22.03.2024 u 10:34
0

INVAZIJA NA TEKSAS, UGROŽEN TERITORIJALNI INTEGRITET SAD: Probijena granica na jugu zemlje, vojska interveniše

Velika grupa migranata od oko 600 migranata srušila je žičanu barijeru i probila se pored trupa Nacionalne garde Teksasa

Migranti podižu ruke, signalizirajući vojnicima da ne pucaju na njih, a nekoliko sekundi kasnije, migranti se probijaju, sklanjajući vojnike s puta i bežeći do granične kapije.

 

 

Nacionalna garda Teksasa raspoređena je kao deo akcije guvernera Grega Abota vredne 12 milijardi dolara „Operacija Usamljena zvezda“ kako bi se zaustavio priliv migranata koji ilegalno prelaze u državu. Bajdenova administracija podnela je tužbe protiv Teksasa, osporavajući državna ovlašćenja. Savezna vlada obično ima jurisdikciju nad graničnom bezbednošću, ali Abot se pozvao na ustavno pravo države na samoodbranu, tvrdeći da je Bajdenovo zanemarivanje dužnosti izazvalo „invaziju “ migranata. Ranije ove nedelje, savezni sud koji razmatra jedan od pravnih izazova Vašingtona privremeno je pauzirao primenu novog zakona Teksasa koji bi dozvolio državnim vlastima da hapse i deportuju ilegalne migrante.

 

UKRAJINA JE POSTALA VOJNO GROBLJE: Jeziva istina izašla na videlo, ovo se više ne može sakrivati!
„Pre samo nekoliko nedelja, on je govorio da mu je potreban Kongres kako bi doneo neke zakone koji bi trebalo da obezbede granicu. Ili je samo otvoreno lagao, ili nije imao pojma o čemu priča, ili sve od navedenog”, rekao je guverner Teksasa iz redova republikanaca.

Federalni apelacioni sud u Nju Orleansu blokirao je Abotov zakon o migracijama, samo nekoliko sati nakon što je Vrhovni sud SAD saopštio da zakon može da stupi na snagu dok traje sudski proces.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter