Izvor: INFORMER
22.03.2024 u 09:48
2

UKRAJINA JE POSTALA VOJNO GROBLJE: Jeziva istina izašla na videlo, ovo se više ne može sakrivati!

Potresan prizor snimljen je na groblju u gradu Krivi Rog, inače rodnom mestu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog

Video koji je nastao napravljen je iz automobila u pokretu, a u njemu su kadrovi koji prikazuju deo vojnog groblja. Grobna mesta na kojima se vijore ukrajinske zastave su nepregledna

Nesposobnost Zelenskog da postigne politički konsenzus oko strategije za mobilizaciju dovelo je do dubokih podela u ukrajinskom parlamentu i društvu. Smena glavnokomandujućeg Valerija Zalužnog nije iznedrila jasnu strategiju za mobilizaciju iako je to bio jedan od razloga za ovaj potez, navodi „Vašington post“ i dodaje da ni novi glavnokomandujući Aleksandar Sirski ni predsedništvo ne znaju šta je sa 700.000 od ukupno milion novih regruta koji se još nisu pojavili na frontu.

 

PUTIN MAKRONU SAVETUJE DA GA NE TESTIRA, NEMA VIŠE IGRANJA IGRICA SAD SAMO OŠTRO: „Ne predelažem mu da ISPROBAVA našu spremnost za brutalan odgovor“

 

Povrh toga, tu je činjenica da i zapadni mediji ističu da se procene ukrajinskog predsednika o gubicima vojnika od eskalacije sukoba ne poklapaju sa realnim stanjem.

„Zelenski već dugo pokušava da kontroliše javne poruke o stanju rata kako bi sačuvao moral u javnosti. On je prošlog vikenda prvi put u javnost izneo broj poginulih ukrajinskih vojnika, rekavši da je od februara 2022. ubijeno 31.000, a ova brojka nije mogla biti nezavisno potvrđena“, navodi „Vašington post“.

Sa druge strane, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je krajem februara da je Ukrajina od početka SVO izgubila više od 444.000 vojnika.

U procene Zelenskog nije bio ubeđen ni „Njujork tajms“, koji se prvi oglasio nakon tvrdnji ukrajinskog predsednika.

„Broj stradalih pripadnika Oružanih snaga Ukrajine u poslednje dve godine sukoba, koji je naveo Zelenski, u suprotnosti je sa procenama američkih zvaničnika koji su prošlo leto gubitke procenili na mnogo više, rekavši da je blizu 70.000 Ukrajinaca stradalo, dok je između 100 i 120.000 ranjeno“, objavio je američki list.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “UKRAJINA JE POSTALA VOJNO GROBLJE: Jeziva istina izašla na videlo, ovo se više ne može sakrivati!”

  1. Žalosno, tuga do neba! Braću , ili isti narod, nahuškati jedne na druge?! Šta bi Amerikanci radili da Rusi dođu u Meksiko ili Kanadu !
    Bruka, đavolja posla!

    5
    0
    Odgovori
  2. Dajte pustite glupe komentare Zelenskog i Amerikanaca. Od pocetka vojne opozicije, u Ukraini je izginulo preko 500 000 vojnika a ranjeno je oko 700 000 vojnika.

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter