Izvor: TANJUG
20.05.2020 u 20:04
0

PRETNJA ZA VOJNU BEZBEDNOST RUSIJE? Armija spremnija nego ikada pre!

Strateški pravac Zapada predstavlja najveću pretnju za vojnu bezbednost Rusije, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

On je istakao da je u cilju neutralizacije pretnji u Zapadnom vojnom okrugu ove godine planirano 28 događaja usmerenih na poboljšanje trupa, što je sinhronizovano s nabavkom savremenog naoružanja.

Prema rečima Šojgua, Zapadni vojni okrug priprema se za odbrambene vojne vežbe Baltičke flote i šeste armije.

„Glavni napori komande okruga trenutno su usmereni na pripremu komandno-štabne vežbe sa Baltičkom flotom i šestom armijom. Vojna vežba je isključivo odbrambenog karaktera“, istakao je ministar.

OVO MORATE ZNATI

SMEH DO SUZA! Englezi proglasili „jugo“ najgorim automobilom, a onda im je Vranjanac Saša odgovorio!

Ukinuta kućna izolacija za građane koji uđu u Srpsku

POČEO RAT! Novim oružjem napadnute američke ambasade! POGLEDAJTE! (VIDEO)

OVAKO JE NASTALA NAJČUVENIJA SEVDALINKA Bila je hit u staroj Jugi, ali su Austrijanci poludeli za njom (VIDEO)

PONOSNI JUNAK MAJKE RUSIJE Malo poznata biografija najčuvenijeg snajperiste Drugog svetskog rata (GALERIJA)

On je dodao, navodi „Sputnjik“, da su vojnici Zapadnog vojnog okruga od početka godine održali više od 320 operativnih i borbenih obuka, uključujući i više od 30 vojnih vežbi.

Šojgu je najavio i glavnu vojnu pomorsku paradu koja će se održati 26. jula u Sankt Peterburgu u čast 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu.

„U paradi će učestvovati 46 vojnih brodova i podmornica svih flota, uključujući i najsavremenija plovila koja su trenutno u sastavu naoružanja. Među njima su prva fregata iz serijske proizvodnje “Admiral Kasatonov“, veliki desantni brod “Petar Morgunov“, podmornica “Petropavlovsk-Kamčatski“ i drugi“, rekao je Šojgu.

Osim u Sankt Peterburgu, parada će se održati i u Severomorsku, Vladivostoku, Sevastopolju i Baltijsku, kao i u luci Tartus ( Sirija).

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter