Izvor: Tanjug/BSC Happy
26.06.2023 u 17:45
1

„NISMO HTELI DA SMENIMO PUTINA“: PRIGOŽIN se obratio i rekao kako VAGNER prestaje da postoji – BSC Happy je pronašao snimak obraćanja (AUDIO)

Lider privatne vojne kompanije "Vagner" Jevgenij Prigožin u prvom obraćanju od kako je predvodio neuspelu pobunu u Rusiji rekao da njegovi borci nisu učestvovali u maršu kako bi smenili rusko rukovodstvo, već kako bi izbegli uništenje "Vagnera".

Prigožin je u snimku od 11 minuta, koji je objavio na Telegramu, rekao da njegova pobuna nije bila usmerena protiv ruskog predsednika Vladimira Putina.

 – Nismo marširali kako bi zbacili rusko rukovodstvo – poručio je Prigožin. On je dodao da je cilj marša bio da se izbegne uništenje Vagnera i da se pozovu na odgovornost zvaničnici koji su, kako je naveo, „svojim neprofesionalnim postupcima napravili ogroman broj grešaka“.

PRIGOŽIN U MINSKU? Evo gde je pronađen njegov privatni MLAZNJAK

On tvrdi i da skoro niko od „Vagnerovih“ boraca nije pristao da potpiše ugovor sa ruskim MInistarstvom odbrane, dodaje ruska Novaja gazeta. Prigožin je rekao i da će „Vagner“ prestati da postoji od 1. jula.

Evo ukratko šta je Prigožin rekao tokom svog obraćanja:

 – Razlog našeg marša je bio da će Vagner biti raspušten 1. jula;

 – Počeli smo da protestujemo kako bismo doneli pravdu onima koji su napravili velike greške tokom ove ‘specijalne operacije’;

 – Žalimo što smo bili primorani da udarimo na RFAF i što su piloti poginuli;

 – Niko od boraca Vagnerovog PMC-a nije bio primoran da učestvuje, svi su znali kako će se završiti;

 – Nismo stigli na 200 km od Moskve, ali smo stali u trenutku kada je prvi jurišni odred već postavio svoju artiljeriju na prilaze prestonici;

 – Dva faktora su uticala na zaustavljanje marša: 1. Nismo hteli da prolijemo rusku krv, 2. Išli smo da demonstriramo protest, a ne da rušimo vlast u zemlji   

 – Lukašenko je pružio ruku i ponudio da se pronađe rešenje za nastavak rada Vagnerovog PMC-a.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„NISMO HTELI DA SMENIMO PUTINA“: PRIGOŽIN se obratio i rekao kako VAGNER prestaje da postoji – BSC Happy je pronašao snimak obraćanja (AUDIO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter