Izvor: Tanjug
16.03.2023 u 19:57
4

PRIJATELJSTVO I DALJE TRAJE, PUTIN NE BRINE: „Moji pravi nemački prijatelji su ostali sa mnom“

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je zadržao prijateljstvo sa svim svojim prijateljima u Nemačkoj, kojih tamo, kako je danas naveo, ima mnogo i sva ta prijateljstva su opstala.

– Moji pravi nemački prijatelji su ostali sa mnom, uvek smo se smejali i šalili jedni s drugima, otkrio je Putin, govoreći na kongresu Ruskog saveza industrijalaca i preduzetnika.

Prema rečima šefa države, pošto su Rusija i Nemačka susedi, postoje međusobne šale.

PUTIN NE ODUSTAJE OD JASNOG NARATIVA: „Aktuelni svetski problemi počeli su posle raspada Sovjetskog Saveza!“

– Tako recimo mi Pruse zovemo bubašvabe, koje u Nemačkoj zovu Rusi, rekao je on i dodao da se među komšijama uvek događaju takve međusobne šale.

Putin je napomenuo da su pre događaja 2022. godine, kada su strani proizvođači automobila napustili rusko tržište, glavni partneri ruske autoindustrije bile poznate nemačke kompanije.

– Stalno su se osvrtali da vide šta ima da kaže slavna princeza tamo preko mora, rekao je Putin, misleći na završetak satire Aleksandra Gribojedova iz 19. veka „Jao od duhovitosti“, koja glasi „Ah, moj Bože, šta će reći kneginja Marija Aleksejevna“.

On dodaje da se sve vreme bilo osvrtanja „na galamu koja je dolazila iz Vašingtona i razmišljanja kako da se smisli neki korak ka saradnji sa njima“.

– Ali, tome je konačno došao kraj i završilo se sa onim što sada imamo, pa je možda bolje da stvari budu malo definitivnije, dodao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

4 thoughts on “PRIJATELJSTVO I DALJE TRAJE, PUTIN NE BRINE: „Moji pravi nemački prijatelji su ostali sa mnom“”

    • Vi ste bolesnik! Tipicna americka propaganda: mrze Putina jer NE mogu vise da pljackaju Rusiju kao za vreme Jelcina (bio americki agent koga je placala CIA)! Mi Srbi volimo Putina, on nama nista lose nije uradio, za razliku of Amerike: bombardovali su Nas 11 puta 1945 1999. Zivela Rusija! Ziveo Putin!!

      7
      0
      Odgovori
    • Pa kurtone jedan neznam kosi i stasi vecisi ti gtupavii bolesnik.Kupi sebi Kilo vazelina,trebaceti kate budu karali te tvoje zapadne pedercine.

      1
      0
      Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter