Izvor: Tanjug
16.03.2023 u 18:06
0

ZAHAROVA ISTIČE: „Sporazum o izvozu žita produžen za 60, ne za 120 dana“

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da je Sporazum o izvozu žita Crnim morem produžen za 60 dana.

Upitana da prokomentariše izjavu portparola UN Stefana Dižarika, koji je naveo da je tekstom sporazuma predviđeno produženje izvoza za 120 dana, ona je rekla da je posredi reč o “nekompetentnosti“.

“On, Dižarik, ne zna šta se dešava u muzeju Kijevsko-Pečerske lavre“, rekla je Zaharova.

MARIJA ZAHAROVA PORUČILA: Štiteći svoj bankarski sistem SAD će izazvati još više problema u svetu

Ranije ove sedmice u Ženevi su održane konsultacije između generalnog sekretara Konferencije Ujedinjenih nacija o trgovini i razvoju Rebeke Grinspan, podsekretara UN Martina Grifitsa i ruske delegacije koju je predvodio zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Veršinjin, nakon čega je ruski zvaničnik izjavio da se Moskva ne protivi produženju sporazuma nakon što on istekne 18. marta, ali ne za 120 dana, kao u novembru 2022, već za skraćeni period od samo 60 dana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter